DIT BEN IK

DIT BEN IK

Dit ben ik is een project bedoeld om mensen te inspireren zichzelf toestemming te geven en durf te laten hebben om zichzelf te laten zien aan de buitenwereld, zichzelf te zijn en voor zichzelf te gaan staan. Dit zorgt ervoor dat het contact tussen mensen écht is, mensen geen maskers dragen en oordelen beperkt wordt.

De cursussen van I LOVE ME gaan ook over die authenticiteit en het minderen van zelfkritiek. Openheid maakt je kwetsbaar, maar ook levendig en wakker. Dit ben ik dient hetzelfde doel, in een andere vorm. Het is meer een sociaal experiment. Mensen laten zichzelf zien, terwijl de wereld meekijkt en proberen daarmee mensen te motiveren ook zichzelf te zijn, zonder masker. Dat je bent wie je bent en je toelaat dat de ander ziet wie jij bent.

Op 4 juni gingen de deelnemers van het project aan de slag. De dag begon met een workshop die een sfeer creëerde waardoor mensen de uitdaging aandurfden om zichzelf te laten zien. Voor de deelnemers van het project was het een uitdaging om in contact te zijn met zichzelf, terwijl de buitenwereld meekijkt. Wanneer je in de spotlights staat, ben je gewend om iets te doen of te zeggen, of een gezicht te trekken. Bij dit project ging het juist om echtheid, alleen om jezelf zijn.

Het filmpje is verspreid via de projectwebsite, maar ook via social media. Op social media is het juist een gewoonte om een masker op te hebben, jezelf van je beste kant te laten zien. Door het delen van dit filmpje op social media wilden we juist een statement maken en mensen inspireren om ook hun masker af te zetten en te ervaren hoe het voelt als iemand zichzelf is.

Dit ben ik was een geslaagd project om de boodschap en missie van I LOVE ME op een andere manier kracht bij te zetten. In de toekomst komen er zeker nog meer creatieve projecten en experimenten!

INTERESSANT TOCH? LEES EN KIJK MEER

Na een jaar lang hard werken achter de schermen was het 28 oktober 2016 tijd voor een feestje: het I Love Me event!

VAN KENNIS NAAR ACTIE!

Bij I LOVE ME houden we van doen. Wil je zelf aan de slag met waarover je net gelezen hebt? Dat kan! Kijk welk programma het best bij je situatie past.

‘VULNERABILITY IS NOT WEAKNESS’.
BRENE BROWN
1 Reactie