Alle berichten

Stop met pleasen, word meer jezelf

STOP MET PLEASEN, WORD MEER JEZELF. TIP 1

Word je bewust van wat je voelt en durf dit te uiten.

Als je vooral gericht bent op ‘het goed doen’ of zorgen anderen je aardig vinden, dan vergeet je vaak jezelf. Je vergeet wat je voelt, wat je wilt en gaat dan gewoon maar mee in wat er van je gevraagd wordt. Om vervolgens later, als je weer op jezelf bent, met allemaal gevoelens te zitten. Boosheid, angst, frustratie, een behoorlijk oncomfortabel zooitje.

Maar oh, als de buitenwereld maar niet ziet wat er allemaal in je huist. Dus je houdt het binnen. Het binnenhouden van al die gevoelens kost veel energie. Daarnaast ga iets doen om ze weg te maken, zoals veel eten, tv kijken, wegredeneren, shoppen, drinken, gamen, etc. Man, man, man wat een gedoe.

SHOW DIE SHIT, WHIEHAA!

Als je vaker checkt wat je eigenlijk voelt en hier vervolgens iets mee doet of uiting aan geeft, dan wordt het van binnen uiteindelijk opgeruimder en in de buitenwereld meer kloppend. Beginnen met het voelen wat je voelt kan eerst wennen zijn. Ook het uiten van emoties kan aan het begin wat onbeholpen zijn.

Zou het niet fijn zijn om een plek te hebben waar je kan experimenteren met het uiten van emotie? Waar, als jij je boos geuit hebt, mensen je toejuichen en niet gekwetst zijn. Dat je ongestoord kunt oefenen voor de werkelijkheid. Zoiets is mogelijk bij de zelfvertrouwenbooster van I love me. Wij van I love me zijn er beter in om jou te ondersteunen en krachtige ervaringen te bieden dan te vertellen wat je moet doen. Dit blijkt wel uit het bijgevoegde filmpje.

INTERESSANT TOCH? LEES EN KIJK MEER

Janet Mock

Janet Mock over authenticiteit en anders zijn

VAN KENNIS NAAR ACTIE!

Bij I LOVE ME houden we van doen. Wil je zelf aan de slag met waarover je net gelezen hebt. Dat kan! Kijk welk programma het best bij je situatie past.

‘VULNERABILITY IS NOT WEAKNESS’.
BRENE BROWN
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.