Alle berichten

Krachtig, groot en leidend zijn als comfortzone

Is krachtig, groot en leidend zijn je comfortzone of masker?

Zichtbaar, krachtig en leidend aanwezig zijn is voor de een makkelijk en voor de ander de grote uitdaging. Voor I LOVE ME Zelfvertrouwenbooster begeleider Carolien Hoogendoorn was het haar comfortzone. Toen ze vroeger de theateracademie volgde werd ze uitgedaagd om ook klein en kwetsbaar te kunnen zijn. Dit vond ze een stuk lastiger en spannender. Met deze twee polen spelen we veel bij I LOVE ME. Beide kanten hebben namelijk zijn kwaliteit en geven je als mens vervulling. En zoals Carolien zegt, daar word je meer een compleet mens van.

Kwetsbaar zijn. Je allergie en je verlangen?

Mensen die comfort hebben bij krachtig en leidend zijn, verlangen vaak naar ook kleiner en kwetsbaar mogen zijn. Als het alleen maar krachtig MOET dan wordt het namelijk een masker en behoorlijk vermoeiend. Maar kwetsbaar zit ook makkelijk in de allergie zone.

Ze weten wel dat het kwaliteiten heeft en dat het ook een deel van je is enzo… Maar er is ook altijd de angst om dan zwak te zijn. Of nietsnuttig. Of dat mensen over je heen lopen. In theater kun je die kwetsbare kant van jezelf onderzoeken en zelf ontdekken welke kwaliteiten hierin zitten. Dan weet je niet alleen dat kwetsbaarheid je iets zal geven, maar voel en zie je het ook zelf.

Liefs Annet

INTERESSANT TOCH? LEES EN KIJK MEER

Janet Mock

Janet Mock over authenticiteit en anders zijn

VAN KENNIS NAAR ACTIE!

Bij I LOVE ME houden we van doen. Wil je zelf aan de slag met waarover je net gelezen hebt. Dat kan! Kijk welk programma het best bij je situatie past.

‘VULNERABILITY IS NOT WEAKNESS’.
BRENE BROWN
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.