Alle berichten

Pride en jezelf zijn op je werk.

Ik ben dus aan het daten. Ik date met mannen en vrouwen. Dit laatste is voor mezelf no big deal. En voor werk en prive omgeving ook niet. Is het dan relevant hier? Jazeker.

Er is heel wat activisme en vooruitgang aan vooraf gegaan zodat ik nu gezellig wat kan ontdekken zonder nare gevolgen. Vorige week van pride, waarin LHBTQ+ zichtbaarheid en inclusie werd benadrukt. Enorm nodig want mijn voorrecht is uitzonderlijk.

Belangrijk allemaal hoor, maar nu is pride voorbij en gaan we over tot de orde van de dag….Tenminste, dat heb ik vaak met belangrijke maatschappelijke onderwerpen. Wat kan ik ermee? Als individu. Op een manier die behapbaar is.

Verbeter de wereld, begin op je werk. Want alle grote thema’s spelen in alle kleinere wereldjes waar je je in begeeft. En je werkplek is een wereld van een behapbaar formaat waar jij invloed op hebt. Hoe?

Hier hebben slimme mensen onderzoek naar gedaan en het voor je opgeschreven. Een specialist hierin is Hanneke Felten, een vriendin van mij.

Vragen als: Hoe zorg ik dat ik niet onbewust discrimineer in sollicitatiegesprekken? Hoe bouw en behoud ik een cultuur die diversiteit veilig en effectief maakt? Deze linkjes vind je vast interessant:

https://www.kis.nl/artikel/hoe-bevorder-je-diversiteit-je-personeelsbestand

https://www.kis.nl/publicatie/inclusie-op-de-werkvloer-wat-laat-%E2%80%98de-praktijk%E2%80%99-zien

Liefs Annet

 

VAN KENNIS NAAR ACTIE!

Bij I LOVE ME houden we van doen. Wil je zelf aan de slag met waarover je net gelezen hebt. Dat kan! Kijk welk programma het best bij je situatie past.

programma's