Corona maatregelen I LOVE ME

Het programma is aangepast aan de regels

Samen met het team hebben we het programma helemaal Corona-proof gemaakt. We zullen dus onder andere 1,5 meter afstand houden van elkaar (zie ons Corona protocol onderaan deze pagina). We hebben erg gelachen tijdens onze creatieve brainstorm en sommige oefeningen zijn zelfs leuker geworden. Natuurlijk is aanraking en fysieke nabijheid wel een manier om ons verbonden te voelen. Maarja, het went.

En wat zijn we blij dat we weer mogen starten met de Zelfvertrouwenbooster en onze andere programma’s. We hebben het contact met jou gemist! We hebben bij het maken van het nieuwe programma geëxperimenteerd hoe je juist als je fysiek afstand houdt toch veel contact kan ervaren met de ander. Omdat je je opent, omdat je er echt bent. En ook hoe je je super vrij kan voelen ookal mag je zo hard schreeuwen of bewegen als anders. We zoeken dus net als altijd de speelsheid en verbinding in jezelf op. En het echte contact met de ander. We hebben veel zin om je te zien!

Wat als Corona toch weer oplaait en er een lockdown komt?

Als er bijvoorbeeld een plaatselijke en tijdelijke lockdown komt van bijvoorbeeld een maand, dan kunnen we dit goed overbruggen met een paar online sessies. Hier hebben we ook toffe dingen voor bedacht. En dan pakken we daarna de draad weer op.

Bij een lange onderbreking gedurende de cursus worden de resterende bijeenkomsten verplaatst naar het moment waarop het weer mogen samenkomen. Hiermee bedoelen we dat we bijvoorbeeld niet 8 van de 11 bijeenkomsten overgaan op online werken. Dat is niet waarvoor je je opgegeven hebt. We houden in de tussentijd wel contact via enkele online sessies. De tijd die we online werken geldt wel gewoon als bijeenkomst tijd. Als we bijvoorbeeld 3 uur online gewerkt hebben, dan hebben we 3 uur live bijeenkomsttijd minder.

Als de cursus voordat hij start helemaal geannuleerd moet worden vanwege een lange volledige lockdown, dan plannen we de cursus helemaal opnieuw in. Als die data je na het plannen niet uit blijken te komen en je wilt je aanmelding annuleren, dan storten we je geld weer terug.

I LOVE ME Coronaprotocol

Algemene regels

 • Als je een van de volgende symptomen hebt dan blijf je thuis: verkoudheid, keelpijn, benauwdheid, koorts, geregeld hoesten en niezen.
 • Als je een lichte verkoudheid hebt en je Corona-test is negatief, dan neem je deel aan de bijeenkomst met een mondkapje.
 • Als de cursusleider een van die symptomen heeft dan gaat de bijeenkomst niet door. We halen dit een andere keer in.
 • Ga voordat je vertrekt naar de bijeenkomst thuis naar het toilet, zodat je zo min mogelijk gebruik hoeft te maken van het sanitair op locatie.
 • Neem je eigen waterflesje mee als je tussendoor wat wilt drinken. Bewaar die in je tas. Spullen en jassen met afstand gescheiden houden van elkaar.
 • Bij binnenkomst handen wassen/desinfecteren. Neem het liefst je eigen desinfecterende gel mee, dan hoeven we niet allemaal dezelfde aan te raken.
 • Voel je vrij om extra bescherming te gebruiken, dat is naar eigen inzicht. Dit is niet verplicht.
 • Let op dat je overal 1,5 m afstand van elkaar houdt.
 • Hoest en nies in je elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes.

De cursuslocatie

 • De luchtventilatie en hygiëne van de locatie voldoet aan de corona-eisen. Dit is verplicht om de cursuslocatie open te mogen stellen van de gemeente.
 • De ruimte waar we onze bijeenkomst hebben is groot genoeg om 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Dus ruim 3 m2 per persoon. 3 x 13 personen = 39m2. De cursuslokalen waarin we werken zijn groter dan dit.

Tijdens de bijeenkomst

 • We mogen niet intensief bewegen (versnelde ademhaling), schreeuwen en zingen. Als we dat willen dan is 3-4 meter nodig tussen personen. Zonder deze dingen kunnen we ook een mooie bijeenkomst hebben. Als we in een oefening wel wat harder praten dan houden we 3 meter afstand en blijft ieder op zijn plek.
 • Blijf niet veel langer dan 2 uur in het cursuslokaal. Zoek de verse lucht op. Langer napraten doen we daarom buiten, in de kantine, op een terras of in een café te doen. Op 1,5 meter afstand uiteraard.

Verantwoordelijkheid

Het is niet een heel gezellig en knus lijstje regels. De meesten van ons zullen tijdens deze gekke tijd inmiddels verlangen naar meer vrijheid. Maar het zijn de voorwaarden om de bijeenkomsten door te laten gaan.

1,5 meter bewaren in een groep is wennen en kan best lastig zijn. Bij een vertrouwde en speelse sfeer ga je ongemerkt dichter naar elkaar bewegen. Ookal is het uitdagend, we houden ons samen aan de regels en mogen elkaar hierop wijzen. Hierbij gaan we uit van ieders beste intenties. Ook als je de regels overdreven vindt vragen we je ze toch te handhaven, niet voor jezelf, maar voor anderen en voor de doorgang van de cursus.

De cursuslocatie en I LOVE ME nemen de maatregelen die de overheid opgelegd heeft aan de sector cultuur en Geestelijke gezondheidszorg. Zo mogen we de bijeenkomsten van de Zelfvertrouwenbooster voortzetten en blijft het risico beperkt. Het is je eigen keuze of je naar de bijeenkomsten komt en dus het kleine risico wilt lopen om besmet te raken. I LOVE ME en de cursuslocatie is niet verantwoordelijk voor een eventuele Corona besmetting.

Amersfoort, 21 augustus 2020

Liefs van het I LOVE ME team