What about Corona?

Hallo mooi mens,

Wat leuk dat je interesse hebt in onze cursussen die begin 2021 gepland staan. Voordat je je aanmeldt heb je vast vragen over hoe en wat in deze Corona tijd. Is het wel veilig? Ben ik mijn geld kwijt bij een lockdown? Enzovoort. We’ve got your back. Duidelijkheid geeft rust. Hieronder vind je daarom antwoorden op je vragen. Als er nog iets niet tussen staat, dan horen we het graag. Met de helderheid, alternatieven en compensatie die we bieden hopen we voor ontspanning te zorgen.

Is het veilig? Het programma is aangepast aan de regels

Samen met het team hebben we onze programma’s helemaal Corona-proof gemaakt. We zullen dus onder andere 1,5 meter afstand houden van elkaar (zie ons Corona protocol onderaan deze pagina). We hebben erg gelachen tijdens onze creatieve brainstorm en sommige oefeningen zijn zelfs leuker geworden. Natuurlijk is aanraking en fysieke nabijheid wel een manier om ons verbonden te voelen. Maarja, het went.

We hebben ervaren dat als je fysiek afstand houdt toch veel contact kan ervaren met de ander. Omdat je je opent, omdat je er echt bent. En ook hoe je je super vrij kan voelen ookal mag je zo hard schreeuwen of bewegen als anders. We zoeken dus net als altijd de speelsheid en verbinding in jezelf op. En het echte contact met de ander. We hebben veel zin om jou dit te zien doen in januari!

Op dit moment (5 oktober 2020) zijn we midden in de Zelfvertrouwenbooster programma’s die in september gestart zijn. We zijn zo blij weer aan de slag te zijn en het aangepaste programma bevalt goed. In Den Haag wordt bij sommige oefeningen geëxperimenteerd met spatschermen die je als een soort mondkapje voor kunt doen op je hoofd.

Houdt iedereen zich aan de regels?

Ook al is het uitdagend, we houden ons samen aan de regels en mogen elkaar hierop wijzen. Hierbij gaan we uit van ieders beste intenties. Ook als je de regels overdreven vindt vragen we je ze toch te handhaven, niet voor jezelf, maar voor anderen en voor de doorgang van de cursus. Als je dat niet wilt, dan kun je helaas niet meedoen.

De cursuslocatie en I LOVE ME nemen de maatregelen die de overheid opgelegd heeft aan de sector Cultuur en Geestelijke gezondheidszorg. Zo mogen we de bijeenkomsten van de voortzetten en blijft het risico beperkt. Het is je eigen keuze of je naar de bijeenkomsten komt en dus het kleine risico wilt lopen om besmet te raken. I LOVE ME en de cursuslocatie is niet verantwoordelijk voor een eventuele Corona besmetting.

Wat als er een lockdown komt?

Als er bijvoorbeeld een plaatselijke en tijdelijke lockdown komt van bijvoorbeeld een maand, dan kunnen we dit goed overbruggen met een paar online sessies. Hier hebben we ook toffe dingen voor bedacht. En dan pakken we daarna de draad weer op.

Bij een lange onderbreking gedurende de cursus worden de resterende bijeenkomsten verplaatst naar het moment waarop het weer mogen samenkomen. Hiermee bedoelen we dat we bijvoorbeeld niet 8 van de 11 bijeenkomsten overgaan op online werken. Dat is niet waarvoor je je opgegeven hebt. We houden in de tussentijd wel contact via enkele online sessies. De tijd die we online werken geldt wel gewoon als bijeenkomst tijd. Als we bijvoorbeeld 3 uur online gewerkt hebben, dan hebben we 3 uur live bijeenkomsttijd minder.

Als de cursus voordat hij start helemaal geannuleerd moet worden vanwege een lange volledige lockdown, dan plannen we de cursus helemaal opnieuw in. Als die data je na het plannen niet uit blijken te komen en je wilt je aanmelding annuleren, dan storten we je geld weer terug.

Gratis deelnemen aan online programma!

Als er een langere lockdown komt begin 2021 dan hebben we naast bovengenoemde voortzetting van het programma zelfs iets extra’s voor je! We zijn begonnen met het ontwikkelen van een online Zelfvertrouwenbooster. Uiteindelijk zal dit programma het online deel worden bij de live cursus. Met meer uitleg over zelfvertrouwenthema’s en oefeningen voor thuis. Als de lockdown langer dan een maand duurt krijg je gratis toegang tot dit gloednieuwe programma in de maak. Dat is een leuk extraatje toch!

Wat als ik bijeenkomsten mis doordat ik in quarantaine moet?

Onder normale omstandigheden is het missen van bijeenkomsten je eigen verantwoordelijkheid. In deze tijd willen we echter compensatie bieden. Dit omdat je nu vaker niet mag komen. Bijvoorbeeld als je verkouden bent en nog niet getest, of als je in thuisquarantaine zit omdat iemand waarmee je woont positief getest bent. Als je drie bijeenkomsten mist mede door Corona gerelateerde redenen, dan bieden we je een inhaalmoment aan. Hierbij doen we dan oefeningen die we in de bijeenkomsten hebben gedaan waar je niet was. Ook kunnen we op maat werken waar gewenst. Als er meer deelnemers zijn die drie keer gemist hebben, dan kunnen we een gezamenlijke sessie plannen. Er wordt per situatie gekeken wat het handigst is qua inhoud, locatie en deelnemers. Als je vooral bijeenkomsten mist door je eigen drukte of andere omstandigheden, dan is de cursusleider niet verplicht om je deze compensatie te geven. We vertrouwen op jullie eerlijkheid en gaan ervan uit dat we steeds samen kijken naar mogelijkheden.

Wat als ik of een groepsgenoot Corona krijgt?

Ten eerste, laten we hopen dat we allemaal gezond blijven. Als er iemand toch positief test dan volgen we het beleid wat op dat moment geldt. Het ligt eraan hoe het contactonderzoek dan verloopt en wat dit voor ons betekent als groep. Als we de cursus moeten pauzeren omdat we allemaal x dagen in quarantaine moeten, dan gebeurt er ongeveer hetzelfde als wanneer er een lockdown is. Degene die zo ziek is van Corona dat hij/zij de cursus niet meer af kan maken kan zijn/haar geld terugkrijgen voor de gemiste bijeenkomsten.

Wat als de cursusleider ziek wordt?

Als de cursusleider ziek is dan worden de gemiste bijeenkomsten opnieuw gepland. Als deze lang ziek is dan wordt er vervanging geregeld. Als vervanging niet mogelijk is dan is er de mogelijkheid om je geld terug te krijgen.

I LOVE ME Coronaprotocol

Algemene regels

 • Als je een van de volgende symptomen hebt dan blijf je thuis: verkoudheid, keelpijn, benauwdheid, koorts, geregeld hoesten en niezen.
 • Als je een lichte verkoudheid hebt en je Corona-test is negatief, dan neem je deel aan de bijeenkomst met een mondkapje.
 • Als de cursusleider een van die symptomen heeft dan gaat de bijeenkomst niet door. We halen dit een andere keer in.
 • Ga voordat je vertrekt naar de bijeenkomst thuis naar het toilet, zodat je zo min mogelijk gebruik hoeft te maken van het sanitair op locatie.
 • Neem je eigen waterflesje mee als je tussendoor wat wilt drinken. Bewaar die in je tas. Spullen en jassen met afstand gescheiden houden van elkaar.
 • Bij binnenkomst handen wassen/desinfecteren.
 • Voel je vrij om extra bescherming te gebruiken, dat is naar eigen inzicht. Dit is niet verplicht.
 • Let op dat je overal 1,5 m afstand van elkaar houdt.
 • Hoest en nies in je elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes.

De cursuslocatie

 • De luchtventilatie en hygiëne van de locatie voldoet aan de corona-eisen. Dit is verplicht om de cursuslocatie open te mogen stellen van de gemeente.
 • De ruimte waar we onze bijeenkomst hebben is groot genoeg om 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Dus ruim 3 m2 per persoon. 3 x 13 personen = 39m2. De cursuslokalen waarin we werken zijn groter dan dit.

Tijdens de bijeenkomst

 • We mogen niet intensief bewegen (versnelde ademhaling), schreeuwen en zingen. Als we dat willen dan is 3-4 meter nodig tussen personen. Zonder deze dingen kunnen we ook een mooie bijeenkomst hebben. Als we in een oefening wel wat harder praten dan houden we 3 meter afstand en blijft ieder op zijn plek.
 • Blijf niet veel langer dan 2 uur in het cursuslokaal. Zoek de verse lucht op. Langer napraten doen we daarom buiten, in de kantine, op een terras of in een café. Op 1,5 meter afstand uiteraard.

Amersfoort, 5 oktober 2020

Liefs van het I LOVE ME team