Hoe gaan we om met Corona?

Update 5 november 2021

2 november werd in de persconferentie duidelijk dat onder andere de sector van amateurkunstbeoefening met een coronatoegangsbewijs moet gaan werken. Omdat we in de onze programma’s theateroefeningen gebruiken vragen jullie je misschien af of deze strengere maatregelen ook voor onze programma’s gelden.

Onze programma’s vallen onder de sector (bedrijfs)trainingen, coaching of (drama)therapie. Voor deze sectoren zijn op dit moment geen strengere maatregelen. We zetten theater als middel in maar geven geen theaterles (amateurkunst).

Bij een aantal programma’s in coronatoegangsbewijs nodig

Echter. Een aantal van onze programma’s die in januari 2022 starten vinden plaats in een kunstencentrum. Zij moeten gaan werken met een Coronatoegangsbewijs bij binnenkomst in het gebouw. Dit wordt er dus ook elke week gevraagd van jou gevraagd als je deelneemt. Via deze link zie je hoe je aan zo’n bewijs komt: coronatoegangsbewijs. We zijn aan het achterhalen bij welk stad dit aan de hand is. Hieronder de informatie tot nu toe. Volgende week is de informatie compleet. Op die locaties is het tevens verplicht om een mondkapje te dragen in de gemeenschappelijke ruimtes. In het cursuslokaal mag het mondkapje af.

Amersfoort: Geen coronatoegangsbewijs nodig

Den Haag: Wel coronatoegangsbewijs nodig

Delft: Geen coronatoegangsbewijs nodig

Haarlem: Geen coronatoegangsbewijs nodig

Amsterdam: Geen coronatoegangsbewijs nodig

Arnhem: Nog onbekend

Tilburg: Geen coronatoegangsbewijs nodig

Alkmaar: Wel coronatoegangsbewijs nodig

Bunnik: Geen coronatoegangsbewijs nodig

Utrecht Zelfvertrouwenbooster: Geen coronatoegangsbewijs nodig

Utrecht Authentiek voor groepen: Wel coronatoegangsbewijs nodig

Algemene beleid

 • Cursusleider gaat bij het begin van de cursus in gesprek over het 1,5 meter advies. We respecteren ieders wens hierin en niemand hoeft zich voor zijn wens te verantwoorden. Alle oefeningen kunnen op anderhalve meter gedaan worden want we hebben het programma destijds herschreven.
 • Als je klachten hebt dan laat je je testen. Als je klachten hebt, maar wel een negatieve testuitslag dan ben je welkom met een mondkapje.

Heb je een vraag over ons Coronabeleid die niet op deze pagina beantwoord wordt, schroom dan niet om te bellen of mailen.

Coronabeleid oktober 2020

Wat leuk dat je interesse hebt in onze trainingen die begin 2021 gepland staan. Voordat je je aanmeldt heb je vast vragen over hoe en wat in deze Corona tijd. Is het wel veilig? Ben ik mijn geld kwijt bij een lockdown? Enzovoort. We’ve got your back. Duidelijkheid geeft rust. Hieronder vind je daarom antwoorden op je vragen. Als er nog iets niet tussen staat, dan horen we het graag. Met de helderheid, alternatieven en compensatie die we bieden hopen we voor ontspanning te zorgen.

Is het veilig? Het programma is aangepast aan de regels

Samen met het team hebben we onze programma’s helemaal Corona-proof gemaakt. We zullen dus onder andere 1,5 meter afstand houden van elkaar (zie ons Corona protocol onderaan deze pagina). We hebben erg gelachen tijdens onze creatieve brainstorm en sommige oefeningen zijn zelfs leuker geworden. Natuurlijk is aanraking en fysieke nabijheid wel een manier om ons verbonden te voelen. Maarja, het went.

We hebben ervaren dat als je fysiek afstand houdt toch veel contact kan ervaren met de ander. Omdat je je opent, omdat je er echt bent. En ook hoe je je super vrij kan voelen ookal mag je zo hard schreeuwen of bewegen als anders. We zoeken dus net als altijd de speelsheid en verbinding in jezelf op. En het echte contact met de ander. We hebben veel zin om jou dit te zien doen in januari!

Op dit moment (5 oktober 2020) zijn we midden in de Zelfvertrouwenbooster programma’s die in september gestart zijn. We zijn zo blij weer aan de slag te zijn en het aangepaste programma bevalt goed.

Houdt iedereen zich aan de regels?

Ook al is het uitdagend, we houden ons samen aan de regels en mogen elkaar hierop wijzen. Hierbij gaan we uit van ieders beste intenties. Ook als je de regels overdreven vindt vragen we je ze toch te handhaven, niet voor jezelf, maar voor anderen en voor de doorgang van de training. Als je dat niet wilt, dan kun je helaas niet meedoen.

Een training zoals de Zelfvertrouwenbooster ligt op het snijvlak van training, groepsdramatherapie en samen toneelspelen. Het is het echt alledrie. Daarom houden we de regels van de sector Bedrijfsopleiding en trainingen, de sector dramatherapie, en de culturele sector in de gaten. Van de regels die gelden in deze sectoren maken we een mix zodat hij past bij onze situatie.

Wij houden ons aan die gestelde regels en zijn blij als we hierdoor de bijeenkomsten mogen voortzetten met een zeer beperkt risico. Het is je eigen keuze of je naar de bijeenkomsten komt en dus het kleine risico wilt lopen om besmet te raken. I LOVE ME en de cursuslocatie is niet verantwoordelijk voor een eventuele Corona besmetting.

De cursuslocaties voldoen allemaal aan de voorwaarden als het gaat om beluchting en voldoende ruimte en dergelijke. Dit hebben we gecheckt.

Wat als er een lockdown komt?

Als er bijvoorbeeld een plaatselijke en tijdelijke lockdown komt van bijvoorbeeld een maand, dan kunnen we dit goed overbruggen met een paar online sessies. Hier hebben we ook toffe dingen voor bedacht. En dan pakken we daarna de draad weer op.

Bij een lange onderbreking gedurende de cursus worden de resterende bijeenkomsten verplaatst naar het moment waarop het weer mogen samenkomen. Hiermee bedoelen we dat we bijvoorbeeld niet 8 van de 11 bijeenkomsten overgaan op online werken. Dat is niet waarvoor je je opgegeven hebt. We houden in de tussentijd wel contact via enkele online sessies. De tijd die we online werken geldt wel gewoon als bijeenkomst tijd. Als we bijvoorbeeld 3 uur online gewerkt hebben, dan hebben we 3 uur live bijeenkomsttijd minder.

Als de cursus voordat hij start helemaal geannuleerd moet worden vanwege een lange volledige lockdown, dan plannen we de cursus helemaal opnieuw in. Als die data je na het plannen niet uit blijken te komen en je wilt je aanmelding annuleren, dan storten we je geld weer terug.

Wat als ik bijeenkomsten mis doordat ik in quarantaine moet?

Onder normale omstandigheden is het missen van bijeenkomsten je eigen verantwoordelijkheid. In deze tijd willen we echter compensatie bieden. Dit omdat je nu vaker niet mag komen. Bijvoorbeeld als je verkouden bent en nog niet getest, of als je in thuisquarantaine zit omdat iemand waarmee je woont positief getest bent. Als je drie bijeenkomsten mist mede door Corona gerelateerde redenen, dan bieden we je een inhaalmoment aan. Hierbij doen we dan oefeningen die we in de bijeenkomsten hebben gedaan waar je niet was. Ook kunnen we op maat werken waar gewenst. Als er meer deelnemers zijn die drie keer gemist hebben, dan kunnen we een gezamenlijke sessie plannen. Er wordt per situatie gekeken wat het handigst is qua inhoud, locatie en deelnemers. Als je vooral bijeenkomsten mist door je eigen drukte of andere omstandigheden, dan is de cursusleider niet verplicht om je deze compensatie te geven. We vertrouwen op jullie eerlijkheid en gaan ervan uit dat we steeds samen kijken naar mogelijkheden.

Wat als ik of een groepsgenoot Corona krijgt?

Ten eerste, laten we hopen dat we allemaal gezond blijven. Als er iemand toch positief test dan volgen we het beleid wat op dat moment geldt. Het ligt eraan hoe het contactonderzoek dan verloopt en wat dit voor ons betekent als groep. Als we de cursus moeten pauzeren omdat we allemaal x dagen in quarantaine moeten, dan gebeurt er ongeveer hetzelfde als wanneer er een lockdown is. Degene die zo ziek is van Corona dat hij/zij de cursus niet meer af kan maken kan zijn/haar geld terugkrijgen voor de gemiste bijeenkomsten.

Wat als de cursusleider ziek wordt?

Als de cursusleider ziek is dan worden de gemiste bijeenkomsten opnieuw gepland. Als deze lang ziek is dan wordt er vervanging geregeld. Als vervanging niet mogelijk is dan is er de mogelijkheid om je geld terug te krijgen.

I LOVE ME Coronaprotocol

Algemene regels

 • Als je een van de volgende symptomen hebt dan blijf je thuis: verkoudheid, keelpijn, benauwdheid, koorts, geregeld hoesten en niezen.
 • Als je een lichte verkoudheid hebt en je Corona-test is negatief, dan neem je deel aan de bijeenkomst met een mondkapje.
 • Als de cursusleider een van die symptomen heeft dan gaat de bijeenkomst niet door. We halen dit een andere keer in.
 • Ga voordat je vertrekt naar de bijeenkomst thuis naar het toilet, zodat je zo min mogelijk gebruik hoeft te maken van het sanitair op locatie.
 • Neem je eigen waterflesje mee als je tussendoor wat wilt drinken. Bewaar die in je tas. Spullen en jassen met afstand gescheiden houden van elkaar.
 • Bij binnenkomst handen wassen/desinfecteren.
 • Voel je vrij om extra bescherming te gebruiken, dat is naar eigen inzicht. Dit is niet verplicht.
 • Let op dat je overal 1,5 m afstand van elkaar houdt.
 • Hoest en nies in je elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes.

De cursuslocatie

 • De luchtventilatie en hygiëne van de locatie voldoet aan de corona-eisen. Dit is verplicht om de cursuslocatie open te mogen stellen van de gemeente.
 • De ruimte waar we onze bijeenkomst hebben is groot genoeg om 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Dus ruim 3 m2 per persoon. 3 x 13 personen = 39m2. De cursuslokalen waarin we werken zijn groter dan dit.

Tijdens de bijeenkomst

 • We mogen niet intensief bewegen (versnelde ademhaling), schreeuwen en zingen. Als we dat willen dan is 3-4 meter nodig tussen personen. Zonder deze dingen kunnen we ook een mooie bijeenkomst hebben. Als we in een oefening wel wat harder praten dan houden we 3 meter afstand en blijft ieder op zijn plek.
 • Blijf niet veel langer dan 2 uur in het cursuslokaal. Zoek de verse lucht op. Langer napraten doen we daarom buiten, in de kantine, op een terras of in een café. Op 1,5 meter afstand uiteraard.

Amersfoort, 5 oktober 2020

Liefs van het I LOVE ME team