Hoe gaan we om met Corona?

Samenvatting van de belangrijkste zaken (26 oktober 2022)

Er staat geen enkele Coronamaatregel in de weg om te starten met de programma’s. Er lopen nu (26 oktober) 6 programma’s zonder problemen.

De programma’s in Utrecht, Amersfoort en Arnhem gaan onder alle corona omstandigheden door, dus ook als er een lockdown is. Het programma in Haarlem, Amsterdam en Tilburg is wat meer afhankelijk van de cursuslocatie. Als die cultuurlocaties niet mogen verhuren bij een lockdown, dan moeten wij ook even pauzeren of uitstellen. Ook geen man over boord, want hier hebben we de afgelopen jaren ervaring in opgedaan :-).

Lees hieronder alle toelichting op bovenstaande en verder uitleg over hoe we omgaan met eventuele lockdown.

Algemene beleid als corona weer de kop opsteekt

 • Cursusleider gaat in gesprek over het 1,5 meter advies. We respecteren ieders wens hierin en niemand hoeft zich voor zijn wens te verantwoorden. Alle oefeningen kunnen op anderhalve meter gedaan worden want we hebben het programma destijds herschreven. Als het een 1,5 meter afstand houden verplichting wordt, dan ziet de cursusleider toe op de navolging hiervan.
 • Als je klachten hebt dan laat je je testen, of doe je een zelftest. Bij positieve test, blijf je thuis.

En verder…

Samen met het team hebben we onze programma’s helemaal Corona-proof gemaakt. We houden 1,5 meter afstand houden van elkaar. Natuurlijk is aanraking en fysieke nabijheid wel een manier om ons verbonden te voelen. Maarja, het went. We hebben de programma’s afgelopen twee jaar gegeven met veel plezier voor ons en de deelnemers.

We hebben ervaren dat als je fysiek afstand houdt toch veel contact kan ervaren met de ander. Omdat je je opent, omdat je er echt bent. We zoeken dus net als altijd de speelsheid en verbinding in jezelf op. En het echte contact met de ander.

Houdt iedereen zich aan de regels?

Ook al is het uitdagend, we houden ons samen aan de regels en mogen elkaar hierop wijzen. Hierbij gaan we uit van ieders beste intenties. Ook als je de regels overdreven vindt vragen we je ze toch te handhaven, niet voor jezelf, maar voor anderen en voor de doorgang van de training. Als je dat niet wilt, dan kun je helaas niet meedoen.

Wij houden ons aan die gestelde regels en zijn blij als we hierdoor de bijeenkomsten mogen voortzetten met een zeer beperkt risico. Het is je eigen keuze of je naar de bijeenkomsten komt en dus het kleine risico wilt lopen om besmet te raken. I LOVE ME en de cursuslocatie is niet verantwoordelijk voor een eventuele Corona besmetting.

De cursuslocaties voldoen allemaal aan de voorwaarden als het gaat om beluchting en voldoende ruimte en dergelijke. Dit hebben we gecheckt.

Wat als er een lockdown komt?

In Amsterdam, Utrecht, Bunnik, Tilburg, Arnhem en Amersfoort worden de programma’s gegeven door (drama)therapeuten en valt het programma dus onder een (drama)therapie module. Dit mag als psychologische ondersteuning ook doorgaan in lockdown tijd.

We zijn in het verleden wel dicht geweest bij lockdowns, maar nu streven we ernaar steeds door te gaan. Het contact en de ondersteuning die we bieden is nodig in deze tijd en we nemen de maatregelen om ze zo veilig mogelijk te laten verlopen.

In Haarlem is de cursusleider een training/coach en valt het programma onder (bedrijfs)training en coaching. Ook deze mag in de meeste gevallen doorgaan tot nu bij een lockdown, maar hierbij zijn we ook afhankelijk van de cursuslocaties.

Als er dan toch een lockdown komt van bijvoorbeeld een maand, dan kunnen we dit goed overbruggen met een  online sessie om verbinding te houden. Hier hebben we inmiddels leuke ervaringen mee. En dan pakken we daarna de draad weer op. De online sessie is extra en gaat niet af van de live bijeenkomst tijd. We gaan niet over op volledig online werken. De cursus is live en blijft dat ook.

Als de cursus voordat hij start helemaal geannuleerd moet worden vanwege een lange volledige lockdown, dan plannen we de cursus helemaal opnieuw in. Als die data je na het plannen niet uit blijken te komen en je wilt je aanmelding annuleren, dan storten we je geld weer terug.

Wat als ik bijeenkomsten mis doordat ik in Corona heb?

Onder normale omstandigheden is het missen van bijeenkomsten je eigen verantwoordelijkheid. In deze tijd willen we echter compensatie bieden. Dit omdat je nu vaker niet mag komen. Bijvoorbeeld als je verkouden bent en nog niet getest, of als je zelf Corona hebt. Als je drie bijeenkomsten mist mede door Corona gerelateerde redenen, dan bieden we je een inhaalmoment aan. Hierbij doen we dan oefeningen die we in de bijeenkomsten hebben gedaan waar je niet was. Ook kunnen we op maat werken waar gewenst. Als er meer deelnemers zijn die drie keer gemist hebben, dan kunnen we een gezamenlijke sessie plannen. Er wordt per situatie gekeken wat het handigst is qua inhoud, locatie en deelnemers.

Degene die zo ziek is van Corona dat hij/zij de cursus niet meer af kan maken kan zijn/haar geld terugkrijgen voor de gemiste bijeenkomsten.

Als je vooral bijeenkomsten mist door je eigen drukte of andere omstandigheden, dan is de cursusleider niet verplicht om je deze compensatie te geven. We vertrouwen op jullie eerlijkheid en gaan ervan uit dat we steeds samen kijken naar mogelijkheden.

Wat als de cursusleider ziek wordt?

Als de cursusleider ziek is dan worden de gemiste bijeenkomsten opnieuw gepland. Als deze lang ziek is dan wordt er vervanging geregeld. Als vervanging niet mogelijk is dan is er de mogelijkheid om je geld terug te krijgen.

I LOVE ME Coronaprotocol

Algemene regels

 • Als je een van de volgende symptomen hebt dan blijf je thuis en doe je een zelftest, sneltest of een GGD test: verkoudheid, keelpijn, benauwdheid, koorts, geregeld hoesten en niezen. Bij een negatieve test mag je naar de bijeenkomst komen.
 • Neem je eigen waterflesje mee als je tussendoor wat wilt drinken. Bewaar die in je tas. Spullen en jassen met afstand gescheiden houden van elkaar.
 • Bij binnenkomst handen wassen/desinfecteren.
 • Voel je vrij om extra bescherming te gebruiken, dat is naar eigen inzicht. Dit is niet verplicht.
 • Let op dat je overal 1,5 m afstand van elkaar houdt.
 • Hoest en nies in je elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes.

De cursuslocatie

 • De luchtventilatie en hygiëne van de locatie voldoet aan de corona-eisen. Dit is verplicht om de cursuslocatie open te mogen stellen van de gemeente.
 • De ruimte waar we onze bijeenkomst hebben is groot genoeg om 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Dus ruim 3 m2 per persoon. 3 x 13 personen = 39m2. De cursuslokalen waarin we werken zijn groter dan dit.

Tijdens de bijeenkomst

 • We houden tijdens de bijeenkomsten 1,5 afstand. Hier is het programma op aangepast. Er zullen momenten zijn waarop je in het vrije spel wat dichter bij elkaar komt per ongeluk. Dit is dat kort en we raken elkaar nog steeds niet aan. Als we harder praten en wat intensiever bewegen letten we extra op afstand.
 • Blijf niet veel langer dan 2 uur in het cursuslokaal. Zoek de verse lucht op. Langer napraten doen we daarom buiten, in de kantine, op een terras of in een café. Op 1,5 meter afstand uiteraard.

Liefs van het I LOVE ME team