INDIVIDUELE DRAMATHERAPIE

Je kunt dramatherapie bij I LOVE ME overwegen als je een van de onderstaande kwesties herkent (of iets vergelijkbaars). Deze dramatherapie wordt in Amersfoort gegeven door Annet de Boer, oprichter van I LOVE ME.

 • Je hebt last van zelfkritiek en onzekerheid. Het komt steeds weer terug en nu wil je hier graag diepgaand mee bezig. Je wilt er graag meer grip op krijgen.
 • Als je het lastig vindt om assertief te zijn en je wilt meer je grenzen aangeven en nee zeggen.
 • Je ervaart het feit dat je geregeld bloost als een blokkade om te doen wat je wilt.
 • Je wilt het feit dat je vroeger gepest bent graag verwerken, zodat je zelfverzekerder functioneert in groepen.
 • Je wilt met zelfvertrouwen uit je burn-out komen. Of voorkomen dat je er een krijgt.
 • Je bent eigenlijk een gevoelig mens, maar je vindt het moeilijk om met al die gevoelens om te gaan. Je wil jezelf meer accepteren, zoals je bent en je gevoel als kracht inzetten.
 • Je bent perfectionistisch en bang om een fout te maken. Als je dat wel doet dan voel je je heel slecht. Dit geeft je een spanning waar je last van hebt.
 • Door angst en zelfkritiek ben je je vrijheid en speelsheid verloren. Je durft jezelf moeilijk los te laten en vrij te uiten.
 • Je durft je kwetsbaarheid en emoties niet te tonen. Je hebt een masker voor en (bijna) niemand kent je daarom echt.

We gaan in dramatherapie doen, ervaren en experimenteren. En terwijl we dit doen, doen we inzichten op. Het is een hele natuurlijke manier voor ons om te leren omdat het met je lijf, gevoel en hoofd tegelijk gaat. Het hoeft niet allemaal via woorden en het hoofd. Lessen ‘landen’ meer omdat je het ervaren hebt en niet alleen bedacht. Uiteraard reflecteren en spreken we wel als onderdeel van de sessies.

In dramatherapie speel je situaties uit, vertolk je delen van jezelf of verplaats je je in een ander. Omdat het een doen-alsof situatie is kun je emoties eruit gooien en je gedragen op manieren die je anders niet zou durven. Je wordt er even niet voor verantwoordelijk gehouden. En dat geeft ruimte om te ontdekken.

Dramatherapie wordt ook veel in de geestelijke gezondheidszorg gebruikt als aanvulling op gesprekstherapie. 

IN THERAPIE MET JE PARTNER? DAT KAN OOK.

Jolanda Klees van I LOVE ME geeft relatietherapie in Bunnik. Zeker een aanrader. Waarom is relatietherapie wellicht een goed idee?

Terugkerende ruzies en verwijten, het gevoel niet begrepen te worden, sleur… het is heel logisch dat het in een liefdesrelatie ploeteren kan zijn. In de breedste zin van het woord ben je namelijk heel intiem met je elkaar. Dat brengt allerlei verwachtingen met zich mee. En deze kunnen niet allemaal óf niet altijd vervuld worden. Stress, kinderen, intense gebeurtenissen, verveling of psychische problematiek maken dat nou eenmaal erg lastig.
Hoe fijn is het als iemand helpt te ontwarren wat er exact speelt? De achterliggende oorzaken van jullie terugkerende ruzies, verwijten en onbegrip ontzenuwt, zodat jullie deze kunnen ‘oplossen’? Iemand die bovendien handvatten biedt om de relatie weer speels en sprankelend te krijgen…  én te houden? Meer informatie vind je op Praktijk Klees.

het team

dramatherapeut en trainer om te werken aan zelfvertrouwen authenticiteit en zichtbaarheid

Annet de Boer

Dramatherapeut. 11 jaar gespecialiseerd in het werken aan zelfvertrouwen, kracht en emotionele expressie door middel van theatertechnieken. Lid van de vakvereniging FVB. Werkt met TA (transactionele analyse), psychodrama en lichaamsgerichte technieken.

Volwassenen kunnen bij Annet in Amersfoort terecht voor dramatherapie.

Jolanda Klees

Jolanda Klees

(Psycho)dramatherapeut en relatietherapeut. 16 jaar ervaring als dramatherapeut in de GGZ. Lid van de FVB en Stichting EFT-Nederland. Werkt met schematherapie, EFT (Emotionally focused therapy), lichaamswerk en TA (transactionele analyse).

Stellen kunnen bij Jolanda in Bunnik terecht voor relatietherapie.

Maaike Bartelds Gestalt coach

Maaike Bartelds

20 jaar ervaring als hulpverlener en sociotherapeut met jeugd en jongvolwassenen. Nu Gestalt therapeut in opleiding. Ze werkt contextueel wanneer gewenst, oplossingsgericht en met technieken uit Gestalt en theater.

Jongeren kunnen bij Maaike in Amersfoort terecht voor coaching.

PRAKTISCHE INFO

Individuele dramatherapie (vrijgesteld van BTW):

 • Oriënterend telefoongesprek is kosteloos
 • Individuele dramatherapie van Annet de Boer kost €120,- voor 1,5 uur. Locatie Amersfoort.
 • Als je kiest voor een traject van 8 sessies, dan mag je Annet tussendoor ad hoc bellen, appen of mailen als je op dat moment hulp nodig hebt.
 • Individuele gestalt coaching voor jongeren bij Maaike Bartelds kost €100,- voor 1,5 uur. Locatie Amersfoort.

Relatietherapie Bedragen inclusief 21% BTW):

 • Kennismakingsgesprek – 30 min – 22,50
 • Intakegesprek – 90 min- 128,-
 • Sessie – 90 min- 128,-
 • Locatie Bunnik

Check hier of jouw zorgverzekeraar individuele dramatherapie vergoed in je aanvullende verzekering. We zijn lid van de FVB (niet de NFG). Relatietherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Wil je graag meer informatie of een eerste sessie aanvragen, bel Annet op 0642114270 of mail.

Vakverenigingen

Federatie Vaktherapeutische Beroepen. Jolanda en Annet zijn hierbij aangesloten. Hierdoor wordt individuele therapie vergoed door een aantal aanvullende verzekeringen. Zie deze link.

Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie. Jolanda en Annet zijn hierbij aangesloten.

Emotionally Focused Therapy. EFT is een bewezen effectieve methodiek in relatietherapie. Jolanda is lid van Stichting EFT Nederland.
WHAT DOESN’T KILL ME MAKES ME STRONGER.
PS: ONLY IF I TAKE GOOD CARE OF MYSELF IN A CRISIS BY ALLOWING MY PAIN AND NOT LET ADVERSITY HARDEN ME. I BUILD TRUE CONFIDENCE TO RISE ABOVE.