Veel beschadigingen van ons zelfvertrouwen, zijn ontstaan in contact met andere mensen. Afwijzing, kritiek, geweld en verlating bijvoorbeeld. Denk aan de juf die jouw creativiteit de grond inboorde, je vader die je een uitbrander gaf of je moeder die geen ruimte had voor jouw gevoelens. Het helen van deze beschadigingen vindt dan ook het beste plaats in contact met andere mensen. Dan ontstaat de emotioneel corrigerende ervaring, die noodzakelijk is om veranderingen blijvend op gang te brengen, zoals meer zelfvertrouwen.
Daarom passen we in onze cursussen theatertechnieken toe. Met dingen die je nu niet meer doet of zegt uit angst voor de reactie van anderen, kun je dan voorzichtig gaan experimenteren. De groep vertolkt daarbij steeds ‘de ander’, maar zonder oordeel. Ze zijn juist jouw supporter. Zo krijg je die emotioneel corrigerende ervaring, oftewel de positieve ervaring dat je wél steun ontvangt, je gevoelens er wél mogen zijn. Deze positieve ervaringen vervangen jouw negatieve ervaringen, waardoor je beter kunt omgaan met onzekere gevoelens.

Een zelfvertrouwen-cursus in groepsvorm is dus juist dé plek om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Dat jij het spannend vindt, helpt grappig genoeg! Want door juist aan de slag te gaan met die spanning, leer jij om vanuit zelfvertrouwen tóch spannende dingen aan te gaan. En succes hierin zorgt weer voor het volgende succesje, en het volgende…

Bovendien zorgen wij voor een fijne, veilige omgeving. De sfeer in onze cursussen staat erom bekend dat hij prettig, veilig en laagdrempelig is.