Over Annet
… en de missie van I LOVE ME

I LOVE ME is opgericht door Annet de Boer. Hieronder beschrijft ze het ontstaan van I LOVE ME, wat nauw samenhangt met haar eigen ervaringen en persoonlijke ontwikkeling.

Ik heb altijd een innerlijke strijd gevoeld tussen “echt zijn” en “erbij (willen) horen”. Zoals bij iedereen, zijn beide in mij aanwezig. Dankzij theater heb ik veel van mijn verlegenheid overwonnen. Als kind was ik angstig en vond ik het lastig aansluiting te vinden. In de tweede klas van de middelbare school begon ik aan een cursus improvisatietheater en ik was meteen enthousiast, ook al durfde ik nog niets.

Door het theaterspelen kwam ik steeds meer ‘los’. En dit vertaalde zich ook naar mijn interacties buiten de lessen. “Annet is gaan praten”, zei een klasgenoot na een tijdje. Ik had een hele fijne docente die me stap voor stap liet ontdooien. Ennn… ik was smoorverliefd op iemand in de groep, dat hielp ook. ????

De manier waarop ik van de docente les kreeg, heeft voor een belangrijk basisprincipe in mijn werk gezorgd. Namelijk de realisatie dat je iemand niet uit zijn schulp kunt trekken. Maar je kan wel een veilige, verleidelijke en uitdagende omgeving bieden zodat iemand zelf uit deze schulp komt kruipen en zich gaat ontvouwen.

Een filmpje uit 2016.

Door mijn eerste positieve ervaring met toneel, heb ik vervolgens 15 jaar lang improvisatietheater gespeeld. Toen ik mijn middelbareschooldiploma had gehaald, wilde ik wat met theater doen, maar ik wilde geen actrice worden. Daarom koos ik een managementstudie voor de kunstensector. Tijdens die studie kwam ik erachter dat ik theater als middel om bepaalde doelen te bereiken heel interessant vind. Dit omdat ik enerzijds zelf zoveel plezier haalde uit het spelen van improvisatietheater en anderzijds omdat het mij op persoonlijk vlak zoveel bracht.

Ik sloot de studie af met een ondernemingsplan voor een concept wat nu I LOVE ME is. Daarna studeerde ik Dramatherapie, waarin ik me specialiseerde in het gebruik van theater om te werken aan zelfvertrouwen. Deze studie sloot ik af met het eerste I LOVE ME-project: een theatervoorstelling (in een echt theater, inclusief script en decor) dat ik als middel gebruikte om zes mensen te helpen aan hun zelfvertrouwen te werken. Dit alles onderbouwde ik met literatuur uit de Dramatherapie. Het was supertof en I LOVE ME was geboren.

 

Daarna heb ik nog eens zo’n voorstelling met dezelfde basisprincipes ontwikkeld, maar het omgevormd tot een cursus van elf bijeenkomsten. Deze “Zelfvertrouwenbooster” gaf ik jarenlang in Amersfoort en Utrecht.

Ondertussen bleef ik groeien in mijn persoonlijke ontwikkeling en bleef ik geboeid door het thema zelfvertrouwen, zowel voor mezelf als om mee te werken. Hoewel het groeien altijd oncomfortabel voelt, is het resultaat bijzonder. Als ik dan echt de groeistap heb gemaakt, denk ik telkens weer: wauw, wat een ander leven! Ik vind het superleuk en interessant om zelf te blijven groeien en andere mensen te ondersteunen bij hun proces. Het “mogen zijn wie ik ben”, “genoeg zijn” en “vertrouwen hebben” is een levenslang proces waarbij ik steeds weer groei. Inmiddels heb ik ruim 10 jaar I LOVE ME. Dat betekent dat ik alle vrijheid heb, maar ook alle verantwoordelijkheid. Het is een avontuur en het mooie aan ondernemen, is dat je daarbij alle ‘thema’s’ tegenkomt die te maken hebben met jou en de wereld.

Ikzelf had altijd het idee dat ik ergens naartoe moest, want niets zou zomaar naar mij toekomen. Dat bleek niet waar. Ook had ik geleerd dat ‘doen’ belangrijker is dan ‘voelen’ en ‘rusten’. Bleek ook helemaal niet waar. Ik dacht dat ik goed mijn grenzen kon aangeven. En ook dit bleek totaal niet het geval. In de webinar “Van zelfkritiek naar zelfvertrouwen” leer je meer over mijn reis op het gebied van zelfkritiek en trouw zijn aan mezelf. Dat proces is altijd in ontwikkeling.

In 2016 stopte ik met allerlei andere freelance-werkzaamheden en richtte ik me volledig op I LOVE ME. Sinds 2017 werk ik samen met een team van geweldige mensen. Superfijne personen met goede vakkennis en ervaring. Het voelt enorm waardevol om vanuit een gezamenlijke missie te werken.

Missie & Visie I LOVE ME

Hieronder beschrijft Annet, oprichtster van I LOVE ME, haar visie en missie die zij deelt met het gehele team.

Zoals beschreven bij het ontstaan van I LOVE ME heeft theater en actief werken aan mezelf, mij steeds meer zelfvertrouwen en authenticiteit opgeleverd. Ik heb daardoor ervaren dat ik enorm krachtig ben. En ik word steeds gelukkiger.

Ik heb veel eenzaamheid gekend doordat ik mezelf niet liet zien, waardoor de mensen in mijn omgeving mij niet kónden zien. Van die eenzaamheid is geen sprake meer.

Ik blijf het oneindig belangrijk en interessant vinden om met mensen aan zelfvertrouwen (en alles daaromheen) te werken. Erbij aanwezig te mogen zijn op de momenten dat iemand ervoor kiest om niet naar zijn zelfkritiek te luisteren. Of als iemand ‘tevoorschijn komt’, ook als het spannend is. Om speelsheid en vrijheid bij deelnemers te zien, terwijl ze eerder nog geremd en verlegen waren. Of als iemand durft te voelen wat er te voelen valt, ook als dat niet comfortabel is. Er zit zoveel dapperheid en levendigheid in. En het geeft opluchting, omdat iemand zichzelf bevrijdt uit een innerlijke gevangenis. Die bevrijding en opluchting ken ik zelf heel goed. Ook ik maak telkens weer een groeistap. Alle thema’s zoals zelfvertrouwen, jezelf laten zien, kracht en kwetsbaarheid blijven in elke nieuwe situatie weer een uitdaging. Het is nu eenmaal de weg die je als mens moet gaan… steeds weer groeien.

Ik ben blij dat ik eraan kan bijdragen dat mensen hun kracht vinden. Met die kracht kunnen deze mensen weer hun eigen bijdrage leveren. Uiteindelijk komen talenten veel meer tot uiting als je jezelf vanbinnen ‘vrij maakt’. Ik wil heel graag de wereld wat mooier maken en op deze manier hoop ik daaraan bij te dragen.

Het feit dat ik met dezelfde thema’s worstel of geworsteld heb, waarin ik nu andere mensen ondersteun en aanmoedig, heeft me goed geholpen in mijn werk. Ik kan echt vanuit gelijkwaardigheid zeggen: “Ik weet hoe je je voelt, er is geen schaamte nodig, we kunnen goudeerlijk zijn tegen elkaar. Over de kwetsbaarheid, maar ook over onze kracht, speelsheid, verlangens en hetgeen we tros op zijn.”

Naast de groei in mijn persoonlijke ontwikkeling, ben ik ook altijd gecommitteerd geweest om te blijven groeien als professional: hoe ik werkvormen inzet, hoe ik als ‘space holder’ ben, hoe ik help tot inzichten te komen, hoe ik aanmoedig, enzovoort. In de rol van coach en therapeut groei ik elk jaar weer. Door alle ervaring, ervaar ik veel zelfvertrouwen in mijn werkkwaliteit.

I LOVE ME, AND YOU.