I LOVE ME bestaat uit een team dramatherapeuten, psychologen en coaches. Onze passie voor het gebruik van theater als middel, evenals onze toewijding aan de thema’s van I LOVE ME, brengt ons samen. Wij delen het geloof dat authenticiteit, zichtbaarheid en zelfvertrouwen essentieel zijn voor geluk, voldoening en effectiviteit. En we worden er enorm blij van als we mensen kunnen ondersteunen en aanmoedigen om hier op een leuke en actieve manier aan te werken.

Over I LOVE ME

EVEN VOORSTELLEN

Annet de Boer
Annet de Boer

Annet richtte in 2010 I LOVE ME op en werkt sindsdien als dramatherapeut en coach met particulieren en organisaties, waarbij theater als middel wordt gebruikt.

Haar managementopleiding ronde ze af met een ondernemingsplan voor I LOVE ME. Vervolgens specialiseerde zich in haar opleiding tot dramatherapeut in het werken aan zelfvertrouwen. In 2010 bracht ze het eerste I LOVE ME-project in de praktijk. Ze ontwikkelde, testte en onderbouwde destijds een werkwijze die nog steeds de basis vormt van de I LOVE ME-methodiek.

Annet gaf 10 jaar theaterles en speelde zelf 15 jaar improvisatietheater.

Sinds januari 2022 werkt Annet naast I LOVE ME ook als zzp-er in de GGZ, samen met Jolanda. Ze geven schemagerichte groepstherapie aan mensen met een persoonlijkheidsstoornis en een vrouwengroep over autonomie en seksualiteit. Hiervoor gebruiken ze psychodrama. Een werkwijze om met theater als middel psychotherapeutisch te werken.

Annet gaf jaren de zelfvertrouwenbooster in Utrecht en Amersfoort en doet dit sporadisch nog steeds in Amersfoort. Verder richt ze zich op verdiepingsprogramma’s. Samen met Jolanda en Lotte ontwierp ze het jaarprogramma I LOVE LIFE.

Annet woont in Amersfoort. Ze co-ouder van Tessa en heeft ze een latrelatie met Arthur. Haar twee lievelingsmensen. Ze houdt van festivals waar ze rare outfits kan dragen. En van dansen zonder vaste pasjes. Ze kan heel goed rommel maken, maar ook goed opruimen. Meer over Annet.

Jolanda Klees
Jolanda Klees

Jolanda geeft het Jaarprogramma I LOVE LIFE wat ze samen met Annet ontwikkelde. In 2017 startte ze bij I LOVE ME met het geven van de Zelfvertrouwenbooster. Daarna ontwierp zij de succesvolle vervolgcursus Regie over Jezelf. Elementen hiervan worden toegepast in I LOVE LIFE.

Jolanda werkt sinds 2005 als dramatherapeut bij GGZ. Zij heeft ervaring met een breed scala aan problematiek, dus niets is haar te gek. Naast haar loondienstverband, heeft ze een eigen praktijk en geeft ze methodiektraining aan collega-dramatherapeuten. Ze acteerde negen jaar bij het terugspeeltheater Amsterdam. In 2016 rondde ze de opleiding tot psychodramatherapeut. Ook is ze EFT- relatietherapeut. Jolanda gaat ook heel graag op vakantie. Moeder, partner, therapeut zijn belangrijke rollen in haar leven. Maar ze is vooral dol op alles meemaken wat het leven te bieden heeft.

Jolanda: “Met veel plezier heb ik de afgelopen 18 jaar mensen door middel van theater aangemoedigd en geholpen om uit hun comfortzone te komen en zichzelf te leren kennen. De jaren dat ik zelf terugspeeltheater speelde, hebben me getraind om bij gevoelens van ongemak te blijven staan en zichtbaar te worden in mijn kwetsbaarheid.”

“Jolanda heeft een stevige en steunende houding waarbij ze rust uitstraalt. Ze heeft een natuurlijke manier van werken met mensen en heeft oog voor het groepsproces. Om het ervaringsgericht werken optimaal te benutten weet ze zelfreflectie op een veilige en effectieve manier te stimuleren.”

Lotte Verhoeven
Lotte Verhoeven

Lotte geeft de cursus LAAT JE ZIEN en individuele coaching in Veghel. Ze heeft haar Bachelor Klinische Psychologie behaald en is daarnaast afgestudeerd aan het Conservatorium in de richting Zang en Theater. Na een aantal jaar als zangeres en trainingsactrice gewerkt te hebben, heeft ze zich gespecialiseerd aan de Academie voor Stembevrijding in het werken met de Stem als middel tot persoonlijke ontwikkeling. Ze is ICF-gecertificeerd Master Mental Coach. Sinds 2015 heeft ze haar eigen coachingspraktijk. Ze blijft hier en daar actief als uitvoerend zangeres. Lotte heeft de meest aanstekelijke lach. Ze houdt van suppen en zwemmen. Ze woont met haar twee kinderen en partner in de buurt van Veghel.

Lotte: “Mijn ervaring is dat expressie via theater of via je stem, erg bevrijdend kan zijn. Ik vind het prachtig om te zien dat elke deelnemer zich in de cursus op zijn of haar eigen wijze overwint en zichzelf steeds ruimer laat zien. Ik nodig je uit om jezelf te ontdekken, te onderzoeken en te ondervinden dat je helemaal welkom bent zoals je bent.”

“Lotte kan de groep heel fijn begeleiden door het proces heen. Ze voelt precies aan wat iemand nodig heeft om een volgende stap te zetten. Ze is een hartverwarmende en professionele vrouw.”

Florie Pronk
Florie Pronk

Florie geeft de Zelfvertrouwenbooster in Den Haag. Omdat ze nooit kon kiezen tussen haar twee passies psychologie en theater, combineerde ze die in haar opleidingen. Zo studeerde ze theaterwetenschappen, docerend theatermaker en voltooide ze een master Arbeidspsychologie in Engeland.

Haar daaruit voortvloeiende onderzoek ‘All the work’s a stage’ probeerde antwoord te geven op de vraag: in hoeverre spelen mensen op het werk toneel? Een vraag waar ze nog steeds graag mee bezig is. Je ‘speelt’ op het werk, maar ook daarbuiten, afhangend van de context soms nét een andere rol. Mensen helpen om los van de context en los van de rol, zichzelf te laten durven zijn, is wat Florie drijft.

Gedurende de jaren heeft Florie zich gespecialiseerd in trainingen en/of coaching in speels werken. Je werk mag leuk zijn en dat kun je vanuit je authenticiteit zélf waarmaken! Ook geeft zij sinds enkele jaren bezinningstrainingen aan twintigers en dertigers over ‘grote’ levensvragen zoals vriendschap, rust en kwetsbaarheid. Bij al haar trainingen, maakt Florie graag gebruik van theatermiddelen.

Florie is onderzoekend van aard, maar ook een doener: vanaf haar veertiende volgde Florie theaterlessen en sinds 2016 richtte zij met een vriendengroep de Haagse toneelgroep ‘Toch Nog’ op. Elk jaar maakt zij met hen een (locatie)voorstelling van 45 minuten over een actueel thema.

Florie houdt ervan om de tijd te nemen voor alles wat haar dierbaar is: ‘haar’ mensen (vrienden, familie, relatie), bewegen in de buitenlucht of in de yogastudio, lezen, lachen, schrijven en woordgrapjes.

“Florie is niet alleen een wandelende encyclopedie van werkgeluk, ze heeft ook nog eens de meest persoonlijke training gegeven die ik ooit heb ontvangen…en ik ben best kritisch. Haar speelsheid sprak me ook aan, het maakte serieuze materie leuk om mee te werken”.

Marloes van der Wel
Marloes van der Wel

Marloes geeft de Zelfvertrouwenbooster in Amsterdam. Sinds 2015 werkt zij als acteur en trainer in educatieve toneelstukken op middelbare scholen over seksuele- en genderdiversiteit, seksualiteit en grenzen. Zo ervaarde zij hoe theater het gesprek open kan breken, ook over spannende onderwerpen. Zij is sinds 2017 werkzaam als psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg, en daarnaast als trainer op allerlei gebieden, zoals goede gesprekken voeren, feedback geven en presenteren. Op dit moment werkt zij als docent en trainer psychologie bij de HBO Verpleegkunde. Daarnaast geeft zij mindfulnesstraining aan groepen. Mindfulness (wat eigenlijk gewoon betekent: leven met aandacht) heeft haar gebracht om het leven nú te leven, in plaats van met een vol hoofd van hot naar her te rennen.

Marloes is sinds kort zelf geen Amsterdammer meer en woont nu samen met haar vriendin, kat en heel veel planten in Utrecht. Ze houdt van op reis gaan, yoga en nieuwe hobby’s uitproberen zoals tekenen, fotograferen, hardlopen… Oh ja, ze is dus niet super goed in kiezen.

Marloes: “Authentiek durven zijn en met zachtheid naar jezelf en de ander kunnen kijken, dat vind ik het allerbelangrijkste in mijn werk en leven. En daar is lef voor nodig. Theater geeft de vrijheid om te mogen spelen en misschien wel meer te durven dan je dacht.”

Erika Ermens
Erika Ermens

Erika geeft de Zelfvertrouwenbooster in Den Haag. Ze is opgeleid als Gestalt coach en heeft in 2014 de Kleinkunst opleiding Selma Susanna afgerond. Ze werkt onder andere als vertrouwenspersoon in het bedrijfsleven en geeft voorstellingen aan bewoners met dementie in zorginstellingen. Tijdens die voorstellingen komen zang, spel en zelfs een beetje standup comedy samen met (fysiek) contact maken en herinneringen ophalen.

Daarnaast speelt ze zelf ook graag in muziektheatervoorstellingen, geeft ze theaterworkshops aan kinderen en volwassenen en coacht ze mensen individueel in haar eigen praktijk. Bij Gestalt coaching gaat het over hoe we als mens contact maken en het gewaarzijn hierover. Het er gaat er om de vrijheid te herstellen waar deze aan vaste patronen verloren is gegaan. Haar stijl is liefdevol, open en direct met humor waar nodig.

“Ik vind het mooi als er op een luchtige en speelse manier gewerkt kan worden aan zwaardere thema’s. Theater is daar mijn middel voor. En het mooie is, je hebt je instrument, namelijk jezelf en je lijf, altijd bij je. Ik hou van het naar buiten brengen van de binnenwereld en wil de deelnemers uitnodigen hiermee te experimenteren. Dit doen we binnen de veilige omgeving die we samen tijdens de Zelfvertrouwenbooster gaan creëren. Nu al zin in!”.

Tess Arndt
Tess Arndt

Tess geeft de Zelfvertrouwenbooster in Utrecht en biedt daarnaast met haar bedrijf Puur Tess coaching, opstellingenavonden en trainingen aan iedereen die zichzelf in puurheid wil ont-moeten. Ze vindt het geweldig om mensen te helpen bewegen vanuit authenticiteit en passie, door samen te spelen en ontdekken!

Theater is voor Tess altijd de plek geweest waar zij zichzelf echt kon ontmoeten, expressie kon geven aan haar binnenwereld en kon gaan ont-dekken. Met een passie voor theater is zij gestart met de opleiding dramatherapie en heeft zich daarnaast verdiept in NLP, traumawerk, systemisch werk en lichaamsgericht werk. Naast de coaching en training, heeft Tess haar eigen praktijk ‘Puur jij, eetstoornisvrij!’ waarin zij therapie vanuit eigen ervaringsdeskundigheid biedt aan iedereen die worstelt met een eetstoornis en klaar is voor een vrijer leven waarin wij de donkere en lichte kant vol omarmen. Tess moedigt je aan om in eigenheid te shinen en jezelf vol in te laten zien. We hoeven niet eerst perfect zijn!

“Hoe ik Tess zou omschrijven als trainer is dat ze samen met je kijkt van mens tot mens. Tess is iemand die haar vuur verspreidt door haar enthousiasme, plezier en verbinding in te zetten. Ze is niet bang om de realiteit aan te kijken en je hiermee op een manier te confronteren die mega versterkend is. Ze is een trainer die je meeneemt, naast je staat en alle kanten van het leven benadrukt, waardoor jij in je kracht komt te staan. Altijd met een liefdevolle blik, werkend met zachtheid, maar ook dat zetje kan geven die in het moment versterkend is.”

Kirsten van den Berg
Kirsten van den Berg

Kirsten geeft de Zelfvertrouwenbooster in Utrecht. Kirsten is een echte multi-passionate. Ze werkt als coach en trainer. Haar podiumliefde zet ze in als dagvoorzitter en spreker. Als trainer bij I LOVE ME komen haar ervaring in het begeleiden van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en haar liefde voor theater samen.

Kirsten groeide op in Hengelo en besloot na de middelbare school rechten te studeren. Het werd vooral: veel hoofd, weinig gevoel. Ze miste verbinding met zichzelf en anderen. En… haar liefde voor het podium. Ze begon een lange zoektocht terug naar een leven dat bij haar past.

Na een aantal bijzondere avonturen, ze werkte als vrijwilliger in de sloppenwijken van Kisumu, Kenia en als mensenrechtenwaarnemer bij Maya gemeenschappen in de Mexicaanse jungle, ontdekte ze waar haar hart sneller van gaat kloppen: mensen begeleiden in hun zoektocht naar een authentiek leven. En als het even kan met gebruik van creatieve werkvormen. Ze volgde verschillende opleidingen en cursussen in coaching, training en persoonlijke ontwikkeling.

Kirsten speelt al van kleins af aan theater; van theatersport tot toneel- en musicalproducties. Ook zingt ze alweer bijna 10 jaar bij het Utrechtse soulkoor The Brand New Bags.

Een ander leuk weetje: naast de toneelvloer heeft Kirsten nog een favoriete plek… je kunt haar wekelijks vinden in de yogaschool aan de Oudegracht, waar ze les geeft als docent. Hiernaast is Kirsten zelfstandig ondernemer. Vanuit haar bedrijf Podium voor je hart organiseert ze onder meer podium nights; intieme avonden in het theater waarbij mensen verhalen delen vanuit hun hart.

Annemarie Koopman
Annemarie Koopman

Annemarie geeft de zelfvertrouwenbooster in Amersfoort. Ze is opgeleid als docent drama en schreef haar afstudeerscriptie over de kracht van drama als middel. Ze werkte ruim 10 jaar in het beroepsonderwijs als docent/coach en studentbegeleider.  Zeven jaar geleden deed ze de post-hbo opleiding tot trainingsacteur en sindsdien werkt ze als trainer/acteur met leerkrachten, hulpverleners, verloskundigen en mediators . Door spel en feedback nodigt ze deelnemers uit ander gedrag te oefenen. “Toe maar, doe maar, durf maar,” zijn daarin veel gedachte woorden. Hiernaast staat Annemarie ook af en toe zelf op de planken omdat ze het podium een heerlijke vrije plek vindt om het leven te verkennen. In al haar werk staat verbinden centraal. Mensen verbinden met zichzelf en met elkaar. Omdat ze gelooft dat de wereld een mooiere plek is als iedereen in verbinding met zichzelf de relatie met de ander kan aangaan.  Als ze niet aan het werk is vind je haar op de hei. Of in het bos. Of in de polder, of langs het strand… In ieder geval buiten. Ook als het regent.

“Annemarie voelt haarfijn aan wat de groep nodig heeft. Soms is dat met humor energie in de groep brengen, soms is dat juist stilte laten voor de processen die er bij deelnemers zijn. Ze creëert een veilige bedding waarin deelnemers zich verrassend snel op hun gemak voelen.”

Abke Bruins
Abke Bruins

Abke geeft de zelfvertrouwen booster in Amersfoort. In 2006 begon ze aan de musical academie in Tilburg. Direct na haar afstuderen kroop ze in de huid van Anne Frank wat werd beloond met een musical award. Sindsdien heeft Abke zich ontwikkeld tot veelzijdige performer en is ze te zien in de theaters door het hele land.

In de afgelopen jaren zocht ze meer verdieping in het spelen en zingen. Zo is ze vanaf 2017 werkzaam bij Diva Dichtbij waarbij ze zingt voor mensen met dementie en geeft ze door de jaren heen trainingen/workshops waar ze theater als middel inzet om de deelnemers tot mooie inzichten te brengen.

Abke: “Voor mij gaat theater niet alleen over plezier hebben, maar biedt het ook inzichten en mogelijkheden om verschillende emoties en aspecten van jezelf te verkennen. Wanneer ik met groepen werk is mijn voornaamste doel om een veilige omgeving te creëren waarin deelnemers met vertrouwen en vrijheid kunnen experimenteren. Soms moedig ik hen aan om buiten hun comfortzone te treden omdat ik geloof dat daar juist de groei plaatsvindt. Ik kijk er naar uit om samen met jou deze prachtige reis van zelfontwikkeling en persoonlijke groei aan te gaan”

“Abke is een professional die weet wat ze doet en hoe ze het doet. Ze is ontzettend lief en prettig in de omgang. Ze gaat goed in op de behoefte van de groep. Het feit dat Abke kan aanvoelen wat iemand nodig heeft en hierop inspeelt maakt het persoonlijk en dat is waar het om gaat.”

Abke is altijd geïnteresseerd in de psyche van de mens en volgt zelf ook trainingen en mooie retreats voor haar eigen ontwikkeling. Abke woont in Amersfoort en in haar vrije tijd verwend ze haar vrienden graag met haar kookkunsten, gaat ze op zoek naar de leukste vintage pareltjes en bezoekt ze de beste koffiezaakjes.

Monique Verkerk
Monique Verkerk

Monique geeft de Zelfvertrouwensbooster in Haarlem.

Jaren heeft Monique in het basisonderwijs gewerkt als groepsleerkracht. Soms waren er mooie, persoonlijk gerichte gesprekken met de kinderen, maar voelde zij niet voldoende ruimte om deze uitgebreid aan te gaan, terwijl zij dát nu juist zo belangrijk vindt. Dus besloot ze om de opleiding voor HVO docent (humanistisch vormingsonderwijs) te volgen en zo kon zij wél samen met de kinderen morele situaties en levensvragen op een interactieve, speelse en creatieve manier onderzoeken. Zo leerden de kinderen o.a. zichzelf beter kennen, omgaan met anderen, en keuzes te maken en zelf verantwoordelijkheid te nemen.

Na dit een aantal jaren te hebben gedaan besloot Monique om van haar passie, improvisatietheater, haar werk te maken. Het geven van workshops en trainingen met toegepaste improvisatietheater. Nu werkt ze voornamelijk met jongeren en volwassenen. Zo is zij bv. regelmatig op middelbare scholen te vinden waar leerlingen de Nederlandse taal nog niet beheersen. Met behulp van TaalTheater wordt er spelenderwijs gewerkt aan het lef en het zelfvertrouwen om de taal toe te passen. Deelnemers leren dat je een taal niet leert door hem meteen foutloos te spreken, maar door juist fouten te maken. Tevens is Monique gecertificeerd en mag Young Leaders trainingen (MDT) geven. Tijdens deze trainingen ontwikkelen jongeren hun eigen kwaliteiten en denken na over wie ze zijn. Zo worden ze ook geactiveerd om zich in te zetten als positief rolmodel voor hun omgeving.

Monique: “Je hoeft nooit iets te doen wat je écht niet wilt, het enige wat ik van je vraag, is dat je het plezier opzoekt! We willen het graag allemaal in één keer goed doen. Soms zijn we zelfs bang dat als iets niet goed genoeg is, dat wij zélf niet goed genoeg zijn! De angst voor het falen maakt ons onzeker, schaadt ons zelfvertrouwen. Daarom is het super waardevol om weer te ontdekken wat er gebeurt als je geen controle meer wilt hebben en comfortabel wordt met fouten maken.  Daarom is mijn motto dan ook: fout is goud.”

Anne van der Sluis
Anne van der Sluis

Anne geeft de zelfvertrouwenbooster in Amsterdam. Ze werkte een aantal jaren in de GGZ als coach voor (jong) volwassenen. Ze behaalde haar diploma voor de opleiding Professioneel coach bij de Balansgroep. (NOBCO-certificering) In bijna alles wat ze doet, is ze gericht op het activeren van mensen: het in contact komen met jezelf, je eigen mogelijkheden en je verstopte parels, en daardoor steviger in je schoenen te leren staan. In haar werk is ze altijd opzoek gegaan naar werkvormen die de verbeeldingskracht vergroten. Ze maakt dan ook graag in haar eigen coachpraktijk gebruik van theatertechnieken en andere creatieve werkvormen. Als freelance dans- en theaterdocent werk ze met kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Ze gebruikt verschillende werkvormen waarbij de fantasie wordt geprikkeld en waardoor kinderen leren samenwerken. Maar ook waarin ze zichzelf individueel kunnen uitdrukken, hun zelfvertrouwen groeien en ze door anderen worden aangemoedigd.  Anne is energiek en spontaan. In haar vrije tijd beoefend ze verschillende soorten dansstijlen en pak zo nu en dan haar mountainbike om er op uit te gaan.

Als verhalenverteller deelt ze graag haar ervaringen en legt ze vast op beeld. Haar verhalen gaan over jezelf een spiegel voorhouden, masker af en voor jezelf gaan staan. ‘ Deze ervaringen leerde mij hoe ik mijn comfortzone kon oprekken. Mezelf laten zien aan anderen en in mijn kwetsbaarheid blijven staan, ook als het even moeilijk wordt, gaf een boost aan mijn zelfvertrouwen. Ze vindt het dan ook geweldig om andere mensen te inspireren en mee te nemen in deze wereld.

Ik werk op een positieve manier aan zelfvertrouwen en authenticiteit. Niet te zwaarmoedig, maar op een leuke, veilige en luchtige manier, en waar ook genoeg uitdaging in zit om jezelf te ontwikkelen. Mijn ervaring is dat niet alleen door te praten, maar ook door je expressief te uiten, je bijdraagt aan jezelf beter leren kennen en de wereld om je heen te leren begrijpen.

‘’Ik heb Anne leren kennen als een warme en sprankelende persoonlijkheid. Ze heeft het vermogen om op een soepele en doortastend manier de kern te pakken en daarmee op verschillende levels te werk te gaan. Ze werkt hierbij oordeelloos. Anne, je bent een inspirerende coach en mens!’’

I LOVE ME, AND YOU.