Team I LOVE ME

I LOVE ME is een team van dramatherapeuten en teamcoaches. Onze passie voor het gebruiken van theater als middel en onze toewijding aan de thema’s van I LOVE ME brengt ons samen. Wij delen het geloof dat authenticiteit, zichtbaarheid en zelfvertrouwen essentieel zijn voor geluk, voldoening en effectiviteit. En we worden er enorm blij van om mensen te ondersteunen en aan te moedigen om hier op een leuke en actieve manier aan te werken.

Even voorstellen

Annet de Boer

Annet geeft de Zelfvertrouwenbooster in Amersfoort. Annet richtte in 2010 I LOVE ME op en werkt sindsdien als trainer in het bedrijfsleven met theater als middel. Daarnaast gaf zij de Zelfvertrouwenbooster in Amersfoort en Utrecht. Ze zet vele groepen in beweging, laat hen leren over zichzelf en elkaar, en leert hen durven!

Haar managementopleiding ronde ze af met een ondernemingsplan voor I LOVE ME. Vervolgens specialiseerde zich in haar opleiding tot dramatherapeut in het werken aan zelfvertrouwen en bracht in 2010 het eerste I LOVE ME project in de praktijk. Ze ontwikkelde, testte en onderbouwde destijds een werkwijze die nog steeds de basis vormt van de I LOVE ME methodiek.

Annet gaf 10 jaar theaterles en speelde zelf 13 jaar improvisatietheater.

Sinds drie jaar legt zij zich meer toe op storytelling en authentiek presenteren. Vaak als vervolg op de Booster of op vraag van een organisatie. Door haar theaterverleden waren hier al een hoop ingrediënten voor. Ze biedt februari 2019 dit programma weer aan in Utrecht. Check de agenda.

Anoek Neele

Anoek geeft de Zelfvertrouwenbooster in Den Haag en benut haar expertise bij de I LOVE ME-workshops en teamcoaching op de werkvloer. Als teamcoach en moderator zet Anoek graag en vaak theater in. Bij de honderden teams en organisaties die ze begeleidde (ministeries, onderwijs, zorg en grote corporaties) leidde dit tot inzicht en beweging. Ze maakt met twee gezelschappen bedrijfstheater op maat. Haar opleidingsachtergrond: Masters Beleid, communicatie & organisatie en communicatiewetenschappen.

Anoek: “Theater is voor mij de manier om contact te maken met mezelf. En om een hoop lol te hebben. Doordat ik jaren theater heb gemaakt en met teams heb gewerkt, ben ik comfortabel geworden met m’n eigen zichtbaarheid. Ik kan dan ook niet wachten om jou dit ook te laten ervaren! Oh, en goed om te weten: het worden bijzondere, open, speelse en energieke avonden in Den Haag… geef je maar snel op!”

“Anoek is een sprankelende en zeer kundige trainer. Ze houdt overzicht, voelt de groepssfeer goed aan en speelt daar uitstekend op in. Haar positivisme, humor en enthousiasme werken aanstekelijk.”

Lotte Verhoeven

Lotte geeft de Zelfvertrouwenbooster in Apeldoorn en de Deep Dive: Superbooster Stem in Utrecht. Ze heeft haar Bachelor Klinische Psychologie behaald en is daarnaast afgestudeerd aan het Conservatorium in de richting Zang en Theater. Na een aantal jaar als zangeres en trainingsactrice gewerkt te hebben, heeft ze zich gespecialiseerd aan de Academie voor Stembevrijding in het werken met de Stem als middel tot persoonlijke ontwikkeling. Ze heeft naast haar activiteiten voor I LOVE ME haar eigen coachingspraktijk en is actief als uitvoerend zangeres.

Lotte: “Mijn ervaring is dat expressie geven via theater of via je stem erg bevrijdend kan zijn. Ik vind het prachtig om te zien dat ieder zich in de cursus op zijn of haar eigen wijze overwint en zichzelf steeds ruimer laat zien. Ik nodig je uit om jezelf te ontdekken, te onderzoeken en te ondervinden dat je helemaal welkom bent zoals je bent.”

Over Lotte: “Lotte kan de groep heel fijn begeleiden door het proces heen. Ze voelt precies aan wat iemand nodig heeft om een volgende stap te zetten. Ze is een hartverwarmende en professionele vrouw.”

Jiske Gunkel

Jiske werkt sinds 2008 als trainer, facilitator en/of trainingsacteur. Ze deed dit werk eerst in dienst en nu fulltime als zelfstandige. Jiske komt in actie bij de programma’s die I LOVE ME doet voor organisaties, samen met de andere teamleden uiteraard. Ze heeft een theateropleiding gevolgd en een master of arts in Theatre in Engeland. Haar hele loopbaan werkt ze als theaterdocent en -maker. Zowel de theaterpoot als de bedrijfstrainerspoot zitten er dus stevig in. Het kan dus niet anders dan dat die twee steeds samenkomen. Ze volgt een opleiding tot teamcoach.

Jiske: “Wat is er nu leuker dan theater? De plek waar beleven, inleven en plezier maken voorop staan en waar je tegelijkertijd ook aan jezelf kunt werken? Ik geloof in ervarend leren en dat leren ook veel makkelijker is, wanneer het leuk mag zijn. Stel jezelf open, geef je op in Haarlem en stap in het avontuur van I LOVE ME!”

Over Jiske: “Jiske weet haar kennis over en drive voor theater op een toegankelijke wijze in te zetten als trainer. Naast dat zij een groep of individu snel kan aanvoelen is ze niet bang om zichzelf kwetsbaar op te stellen om een gezamenlijk doel te bereiken. Met haar daadkracht, humor en creatief denkvermogen draagt zij bij aan persoonlijke groei en weet zij een groep in beweging te zetten.”

Jolanda Klees

Jolanda geeft de Zelfvertrouwenbooster in Utrecht en de vervolgcursus Regie over jezelf. Jolanda werkt sinds 2005 als dramatherapeut binnen de Geestelijke gezondheidszorg. Zij heeft gewerkt met diverse problematiek, dus niets is haar te gek. Naast haar loondienstverband heeft ze sinds twee jaar een eigen praktijk en geeft ze methodiektraining aan collega dramatherapeuten. Ze acteerde negen jaar bij terugspeeltheater Amsterdam. Vorig jaar ronde ze de opleiding tot psychodramatherapeut af.

Jolanda: “Ik heb de afgelopen 12 jaar met plezier vele mensen door middel van theater aangemoedigd en geholpen om uit hun comfortzone te gaan en om zichzelf te leren kennen. De jaren dat ik zelf terugspeeltheater speelde, hebben me getraind om bij gevoelens van ongemak te blijven staan en zichtbaar te worden in kwetsbaarheid.”

Over Jolanda: “Ze heeft een stevige en steunende houding waarbij ze rust uitstraalt. Jolanda heeft een natuurlijke manier van werken met mensen en heeft oog voor het groepsproces. Om het ervaringsgericht werken optimaal te benutten weet ze zelfreflectie op een veilige en effectieve manier te stimuleren.”

Malu van den Heuvel

Malu geeft de Zelfvertrouwenbooster in Den Bosch vanaf april 2019. Ook neemt zij januari 2019 de Zelfvertrouwenbooster eenmalig over in Utrecht. Malu is afgestudeerd dramatherapeut en gecertificeerd trainingsactrice. Ze heeft als dramatherapeut gewerkt in de verslavingspsychiatrie en speelt ruim tien jaar fanatiek improvisatietheater. Voordat Malu dramatherapeut werd volgde ze de Hotelschool en werkte lange tijd als bedrijfsleider. Haar nieuwsgierigheid naar de verhalen van mensen kwam goed van pas in de horeca. Deze nieuwsgierigheid gebruikt ze nu ook, maar dan anders.

Malu: “Ik gun iedereen de toestemming aan zichzelf dat ze alle versies van zichzelf mogen zijn. Dat niet een heel deel eigenlijk weg moet. Dit geeft acceptatie en vrijheid. In theater kun je al die versies zijn zonder consequenties. Heerlijk vind ik dat. Improvisatietheater heeft me op zoveel manieren verrast! Voor mij is het een manier van leven, een positieve houding waarin ik nieuwsgierig ben naar mezelf en open sta om spelenderwijs te ontdekken.”

Over Malu: “Malu is gericht op de groep, hoort echt wat de cursisten zeggen en speelt daarop in. Ze is een warme, betrokken trainer, fijn om naar te luisteren en uitnodigend in haar houding “

Meryem Siewertsz van Reesema

Meryem geeft de Zelfvertrouwenbooster in Amsterdam. Meryem werkt daarnaast als dramatherapeut in de forensische psychiatrie. Sinds kort heeft ze haar eigen onderneming waarbij werken aan zelfbeeld een belangrijke plek inneemt. In 2010 heeft zij een acteeropleiding en kunstcursus afgerond. Meryem heeft de meest internationele focus van de club. Ze deed vrijwilligerswerk als dramatherapeut in een gevangenis in Zuid-Afrika. En ze trainde social workers voor een project in Zambia. Meer zal volgen.

Meryem: “Centraal in mijn werk staat leren contact maken; met jezelf en anderen om je heen. Durven te handelen vanuit wie jij bent en niet wie jij denkt te moeten zijn. In alle vrijheid ervaren, ontdekken en experimenteren met alle kanten van jezelf. In dit leerproces ben ik graag degene die jou ondersteunt, uitdaagt, spiegelt en aanmoedigt om te ZIJN.”

“Meryem heeft een groot inlevingsvermogen en kan snel schakelen en ingaan op onverwachte zaken. Het improviseren en haar opgewekte humeur zijn haar sterke kanten.”

Emiel Lafeber

Emiel geeft de Zelfvertrouwenbooster in Leeuwarden en Amersfoort. Sinds 1988 is hij werkzaam als dramatherapeut en heeft hij gewerkt met diverse doelgroepen. Na bezuinigingen bij de GGZ zette hij zijn eigen praktijk op. Als (psycho)dramatherapeut en als supervisor maakt hij veel gebruik van theaterwerkvormen. Al vanuit de opleiding is hij geïnspireerd door improvisatie theater en hij heeft in diverse terugspeeltheatergroepen gespeeld.

Emiel: ”Alles draait om contact en het aangaan van een verbinding met elkaar. Oprechte nieuwsgierigheid naar de ander is mijn drijfveer en het samen met elkaar werken zie ik dan ook als een groot goed. Daar waar het soms een beetje schuurt, ligt vaak de ruimte om tot ontdekkingen te komen en te leren. Humor en plezier mogen hierin niet ontbreken. Ik versta de kunst om met een beeldend oog naar de verhalen van anderen te luisteren en de essentie hiervan om te zetten naar theaterwerkvormen”

“Emiel is enthousiast en uitdagend en combineert dit met veiligheid en vertrouwen. Speelsheid, overzicht en humor zijn aanvullende ingrediënten om deze Zelfvertrouwenbooster tot een feestje te maken.”

I LOVE ME, AND YOU.