Team I LOVE ME

I LOVE ME is een team van dramatherapeuten en teamcoaches. Onze passie voor het gebruiken van theater als middel en onze toewijding aan de thema’s van I LOVE ME brengt ons samen. Wij delen het geloof dat authenticiteit, zichtbaarheid en zelfvertrouwen essentieel zijn voor geluk, voldoening en effectiviteit. En we worden er enorm blij van om mensen te ondersteunen en aan te moedigen om hier op een leuke en actieve manier aan te werken.

Het team

Annet de Boer

Annet richtte in 2010 I LOVE ME op en werkt sindsdien als trainer in het bedrijfsleven met theater als middel. Daarnaast gaf zij de Zelfvertrouwenbooster in Amersfoort en Utrecht. Ze zet vele groepen in beweging, laat hen leren over zichzelf en elkaar, en leert hen durven!

Haar managementopleiding ronde ze af met een ondernemingsplan voor I LOVE ME. Vervolgens specialiseerde zich in haar opleiding tot dramatherapeut in het werken aan zelfvertrouwen en bracht in 2010 het eerste I LOVE ME project in de praktijk. Ze ontwikkelde, testte en onderbouwde destijds een werkwijze die nog steeds de basis vormt van de I LOVE ME methodiek.

Annet gaf 10 jaar theaterles en speelde zelf 13 jaar improvisatietheater.

Sinds twee jaar legt zij zich meer toe op storytelling en authentiek presenteren. Vaak als vervolg op de Booster of op vraag van een organisatie. Door haar theaterverleden waren hier al een hoop ingrediënten voor. Ze biedt vanaf januari 2018 dit programma weer aan in Utrecht.

Anoek Neele

Anoek geeft de Zelfvertrouwenbooster in Den Haag en benut haar expertise bij de I LOVE ME-workshops en teamcoaching op de werkvloer. Als teamcoach en moderator zet Anoek graag en vaak theater in. Bij de honderden teams en organisaties die ze begeleidde (ministeries, onderwijs, zorg en grote corporaties) leidde dit tot inzicht en beweging. Ze maakt met twee gezelschappen bedrijfstheater op maat. Haar opleidingsachtergrond: Masters Beleid, communicatie & organisatie en communicatiewetenschappen.

Anoek: “Theater is voor mij de manier om contact te maken met mezelf. En om een hoop lol te hebben. Doordat ik jaren theater heb gemaakt en met teams heb gewerkt, ben ik comfortabel geworden met m’n eigen zichtbaarheid. Ik kan dan ook niet wachten om jou dit ook te laten ervaren! Oh, en goed om te weten: het worden bijzondere, open, speelse en energieke avonden in Den Haag… geef je maar snel op!”

“Anoek is een sprankelende en zeer kundige trainer. Ze houdt overzicht, voelt de groepssfeer goed aan en speelt daar uitstekend op in. Haar positivisme, humor en enthousiasme werken aanstekelijk.”

Janine Juncker

Janine geeft de Zelfvertrouwenbooster in Breda. Janine is met haar staat van dienst een ouwe rot te noemen, maar ze blijft zo speels als een kind. Ze geeft ruim 30 jaar dramatherapie in het ziekenhuis, onderwijs of vanuit haar eigen praktijk. Daarnaast is ze mindfullnesstrainer en geeft ze in omgeving Breda haar mindfulness- en compassiemeditatie.

Janine: “Spel is de manier waarop de natuur leren bedoeld heeft’ (Mark Mieras). Vanuit die visie werk ik. Heerlijk vind ik het aan de Zelfvertrouwenbooster dat je er zoveel kan doen en ervaren. Zonder consequenties de rol van je leven spelen en het effect hiervan onder zoeken op jezelf en de ander. Alsof je in een speels laboratorium onderzoekt.  Gewoon plezier hebben mag ook, je speelt en leert: authentiek zijn, zichtbaar zijn en vol zelfvertrouwen. Kom gewoon meedoen en je zult versteld staan!”

Over Janine: “De aanpak van Janine is prettig, speels en respectvol, met nuchterheid, humor en lichtheid. Janine is een kundige vakvrouw die in staat is om iedereen bij de oefeningen te betrekken en deelnemers, ongeacht hun ervaring met theater en spel, het gevoel te geven van gelijkwaardigheid. Een verrijking!”

Jiske Gunkel

Jiske geeft de Zelfvertrouwenbooster in Haarlem. Jiske werkt sinds 2008 als trainer, facilitator en/of trainingsacteur. Ze deed dit werk eerst in dienst en nu fulltime als zelfstandige. Ze heeft een theateropleiding gevolgd en een master of arts in Theatre in Engeland. Haar hele loopbaan werkt ze als theaterdocent en -maker. Zowel de theaterpoot als de bedrijfstrainerspoot zitten er dus stevig in. Het kan dus niet anders dan dat die twee steeds samenkomen. Ze volgt een opleiding tot teamcoach.

Jiske: “Wat is er nu leuker dan theater? De plek waar beleven, inleven en plezier maken voorop staan en waar je tegelijkertijd ook aan jezelf kunt werken? Ik geloof in ervarend leren en dat leren ook veel makkelijker is, wanneer het leuk mag zijn. Stel jezelf open, geef je op in Haarlem en stap in het avontuur van I LOVE ME!”

Over Jiske: “Jiske weet haar kennis over en drive voor theater op een toegankelijke wijze in te zetten als trainer. Naast dat zij een groep of individu snel kan aanvoelen is ze niet bang om zichzelf kwetsbaar op te stellen om een gezamenlijk doel te bereiken. Met haar daadkracht, humor en creatief denkvermogen draagt zij bij aan persoonlijke groei en weet zij een groep in beweging te zetten.”

Jolanda Klees

Jolanda geeft de Zelfvertrouwenbooster in Utrecht. Jolanda werkt sinds 2005 als dramatherapeut binnen de Geestelijke gezondheidszorg. Zij heeft gewerkt met diverse problematiek, dus niets is haar te gek. Naast haar loondienstverband heeft ze sinds twee jaar een eigen praktijk en geeft ze methodiektraining aan collega dramatherapeuten. Ze acteerde negen jaar bij terugspeeltheater Amsterdam. Vorig jaar ronde ze de opleiding tot psychodramatherapeut af.

Jolanda: “Ik heb de afgelopen 12 jaar met plezier vele mensen door middel van theater aangemoedigd en geholpen om uit hun comfortzone te gaan en om zichzelf te leren kennen. De jaren dat ik zelf terugspeeltheater speelde, hebben me getraind om bij gevoelens van ongemak te blijven staan en zichtbaar te worden in kwetsbaarheid.”

Over Jolanda: “Ze heeft een stevige en steunende houding waarbij ze rust uitstraalt. Jolanda heeft een natuurlijke manier van werken met mensen en heeft oog voor het groepsproces. Om het ervaringsgericht werken optimaal te benutten weet ze zelfreflectie op een veilige en effectieve manier te stimuleren.”

Malu van den Heuvel

Malu geeft de Zelfvertrouwenbooster in Amersfoort. Malu is afgestudeerd dramatherapeut en gecertificeerd trainingsactrice. Ze heeft als dramatherapeut gewerkt in de verslavingspsychiatrie en speelt ruim tien jaar fanatiek improvisatietheater. Voordat Malu dramatherapeut werd volgde ze de Hotelschool en werkte lange tijd als bedrijfsleider. Haar nieuwsgierigheid naar de verhalen van mensen kwam goed van pas in de horeca. Deze nieuwsgierigheid gebruikt ze nu ook, maar dan anders.

Malu: “Ik gun iedereen de toestemming aan zichzelf dat ze alle versies van zichzelf mogen zijn. Dat niet een heel deel eigenlijk weg moet. Dit geeft acceptatie en vrijheid. In theater kun je al die versies zijn zonder consequenties. Heerlijk vind ik dat. Improvisatietheater heeft me op zoveel manieren verrast! Voor mij is het een manier van leven, een positieve houding waarin ik nieuwsgierig ben naar mezelf en open sta om spelenderwijs te ontdekken.”

Over Malu: “Malu is gericht op de groep, hoort echt wat de cursisten zeggen en speelt daarop in. Ze is een warme, betrokken trainer, fijn om naar te luisteren en uitnodigend in haar houding “

Meryem Siewertsz van Reesema

Meryem geeft de Zelfvertrouwenbooster in Amsterdam. Meryem werkt daarnaast als dramatherapeut in de forensische psychiatrie. Sinds kort heeft ze haar eigen onderneming waarbij werken aan zelfbeeld een belangrijke plek inneemt. In 2010 heeft zij een acteeropleiding en kunstcursus afgerond. Meryem heeft de meest internationele focus van de club. Ze deed vrijwilligerswerk als dramatherapeut in een gevangenis in Zuid-Afrika. En ze trainde social workers voor een project in Zambia. Meer zal volgen.

Meryem: “Centraal in mijn werk staat leren contact maken; met jezelf en anderen om je heen. Durven te handelen vanuit wie jij bent en niet wie jij denkt te moeten zijn. In alle vrijheid ervaren, ontdekken en experimenteren met alle kanten van jezelf. In dit leerproces ben ik graag degene die jou ondersteunt, uitdaagt, spiegelt en aanmoedigt om te ZIJN.”

“Meryem heeft een groot inlevingsvermogen en kan snel schakelen en ingaan op onverwachte zaken. Het improviseren en haar opgewekte humeur zijn haar sterke kanten.”

Mieke Koers

Mieke geeft de Zelfvertrouwenbooster in gemeente Velsen. Sinds de vijf jaar dat Mieke afgestudeerd is als dramatherapeut en trainingsacteur werkte ze als trainer, trainingsacteur en dramatherapeut. En voordat ze dramatherapeut werd volgde ze kunstopleidingen waardoor ze nu veel werk doet als freelance zangeres. Dus feesten en trainingen zijn leuker met haar.

Mieke: “Het mooiste moment in trainingen met team vind ik wanneer er ruimte ontstaat voor iedereen om zich kwetsbaar op te stellen, het masker af mag. Iedereen kan en durft opeens kanten van zichzelf te laten zien die eerst verstopt leken. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er naar mijn mening twee basisprincipes essentieel, namelijk veiligheid en plezier! Mijn manier om hiertoe te komen is te werken met theater. De Zelfvertrouwenbooster is dan ook een heerlijke ontdekkingsreis waarin niets moet en alles mag. En juist in die ontspanning leren mensen veel.”

“Mieke is deskundig en kan zich goed inleven. Ze geeft gerichte en heldere feedback en doet dit zorgvuldig en met aandacht.”

Esther van Zanten

Esther van Zanten

Esther van Zanten werkt als communicatie- en administratief medewerker bij I LOVE ME. Daarnaast werkt zij als freelancer. Ze heeft Bedrijfscommunicatie gestudeerd aan de Hogeschool in Utrecht en heeft eerder op een administratiekantoor gewerkt.

I LOVE ME, AND YOU.