Team I LOVE ME

I LOVE ME is een team van dramatherapeuten en coaches. Onze passie voor het gebruiken van theater als middel en onze toewijding aan de thema’s van I LOVE ME brengt ons samen. Wij delen het geloof dat authenticiteit, zichtbaarheid en zelfvertrouwen essentieel zijn voor geluk, voldoening en effectiviteit. En we worden er enorm blij van om mensen te ondersteunen en aan te moedigen om hier op een leuke en actieve manier aan te werken.

Even voorstellen

Annet de Boer - Dramatherapeut en coach I LOVE ME

Annet de Boer

Annet geeft de Zelfvertrouwenbooster in Amersfoort en Utrecht. Annet richtte in 2010 I LOVE ME op en werkt sindsdien als coach met particulieren en organisaties met theater als middel. Ze zet vele groepen in beweging, laat hen leren over zichzelf en elkaar, en leert hen durven!

Haar managementopleiding ronde ze af met een ondernemingsplan voor I LOVE ME. Vervolgens specialiseerde zich in haar opleiding tot dramatherapeut in het werken aan zelfvertrouwen en bracht in 2010 het eerste I LOVE ME project in de praktijk. Ze ontwikkelde, testte en onderbouwde destijds een werkwijze die nog steeds de basis vormt van de I LOVE ME methodiek.

Annet gaf 10 jaar theaterles en speelde zelf 15 jaar improvisatietheater. Ze is afgelopen jaar weer begonnen.

Sinds januari 2020 is Annet met de de opleiding Psychodrama gestart. Een werkwijze om met theater als middel nog diepgaander te werken. Hier komen vast ook weer mooie programma’s voor I LOVE ME uit voort.

Na veel groepswerk is de liefde voor individueel coachen weer opgelaaid. Je kunt nu dus ook 1-op-1 met Annet werken. Check het individuele coachingsprogramma.

Niké Mulder

Niké geeft de Zelfvertrouwenbooster in Den Haag. Ze is opgeleid als actrice en theatermaker en communicatiespecialist. Op dit moment werkt ze als coach voor Masterstudenten bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en laat ze ondernemers de kracht van hun verhaal ervaren met storytelling. In beide gevallen maakt ze gebruik van theater- en acteertools om mensen hun eigen kracht te laten ontdekken en vervolgens zichtbaar te maken. Als actrice maakte ze verschillende theatervoorstellingen en speelde ze in bedrijfstheatergezelschappen waar ze ontdekte hoe theater onuitgesproken processen en aannames zichtbaar kan maken.

 Niké: “Theater is voor mij dé manier om in contact te komen met jezelf, je eigen mogelijkheden en verstopte parels te ontdekken én steviger in je schoenen te staan. Dat is wat er bij mij gebeurde toen ik meer dan 20 jaar geleden voor het eerst met theater in aanraking kwam en dat is wat ik iedere keer weer met deelnemers van workshops en trainingen zie gebeuren. De magie en kracht van het theater is ongekend en ik geniet er iedere keer weer van om daar mee te kunnen werken. Ik nodig je daarom van harte uit om deel te nemen aan de Zelfvertrouwenbooster in Den Haag, In een veilige omgeving gaan we aan de slag met onszelf, terwijl we ondertussen vooral heel veel plezier maken en genieten van het spelen!”

Lotte Verhoeven

Lotte geeft de Deep Dive: Superbooster Stem in diverse steden.  Daarnasst geeft ze het individuele coachingstraject Werken vanuit Zelfvertrouwen in Veghel en de omliggende steden. Afgewisseld met Lieke geeft ze ook de Zelfvertrouwenbooster in Tilburg. Ze heeft haar Bachelor Klinische Psychologie behaald en is daarnaast afgestudeerd aan het Conservatorium in de richting Zang en Theater. Na een aantal jaar als zangeres en trainingsactrice gewerkt te hebben, heeft ze zich gespecialiseerd aan de Academie voor Stembevrijding in het werken met de Stem als middel tot persoonlijke ontwikkeling. Ze is opgeleid tot ICF gecertificeerd Mental Coach. Naast haar activiteiten voor I LOVE ME heeft Lotte haar eigen coachingspraktijk en is actief als uitvoerend zangeres.

Lotte: “Mijn ervaring is dat expressie geven via theater of via je stem erg bevrijdend kan zijn. Ik vind het prachtig om te zien dat ieder zich in de cursus op zijn of haar eigen wijze overwint en zichzelf steeds ruimer laat zien. Ik nodig je uit om jezelf te ontdekken, te onderzoeken en te ondervinden dat je helemaal welkom bent zoals je bent.”

“Lotte kan de groep heel fijn begeleiden door het proces heen. Ze voelt precies aan wat iemand nodig heeft om een volgende stap te zetten. Ze is een hartverwarmende en professionele vrouw.”

Annelien Hospes, faalangst coach

Annelien Hospes

Annelien geeft het coachingstraject Werken vanuit Zelfvertrouwen in Zaandam. Daarnaast valt ze in waar nodig als cursusleider van de Zelfvertrouwenbooster. Als coach, trainer en spreker is ze sinds 2015 actief binnen het onderwijs, het bedrijfsleven en haar coachingspraktijk. Annelien begeleid mensen die last hebben van faalangst en perfectionisme en die volop ontspannen en stevig in hun schoenen willen staan. Ze gebruikt onder andere theater als middel om daar te komen. I LOVE ME en Annelien zijn dus een waanzinnig fijne match.

Na een basis in Creatieve Therapie, ontdekte Annelien tijdens een bachelor Projectmanagement dat ze weer terug wilde naar waar ze mee gestart was: coaching, training en begeleiding. Daarin behaalde ze dus haar diploma in en sindsdien is ze zelfstandig ondernemer.

Annelien: “Wat theater met zich meebrengt, is dat je kunt zien hoe je situaties op een andere manier kunt beleven. En doordat je die beleving hebt gehad, kun je het in je dagelijks leven ook écht anders gaan doen. Praten en reflecteren werkt soms goed. Doen, experimenteren en daardoor onszelf niet zo chronisch serieus nemen, werkt soms nog beter!”

“Annelien is doortastend, respectvol en heeft een mooi gevoel voor humor. Ze laat je op een compleet anders naar thema’s kijken om zo je persoonlijke ontwikkeling een boost te geven! Telkens weer top!”

Jolanda Klees

Jolanda Klees

Na een heel aantal jaar de Zelfvertrouwenbooster in Utrecht te hebben gegeven legt Jolanda zich nu volledig toe op het geven van de vervolgcursus Regie over jezelf. Ook zal ze in samenwerking met Annet nog meer vervolgprogramma’s ontwikkelen in de toekomst. Jolanda werkt sinds 2005 als dramatherapeut binnen de Geestelijke gezondheidszorg. Zij heeft gewerkt met diverse problematiek, dus niets is haar te gek. Naast haar loondienstverband heeft ze een eigen praktijk en geeft ze methodiektraining aan collega dramatherapeuten. Ze acteerde negen jaar bij terugspeeltheater Amsterdam. In 2016 rondde ze de opleiding tot psychodramatherapeut af en sinds 2 jaar heeft zij zich bijgeschoold als relatietherapeut.

Jolanda: “Ik heb de afgelopen 12 jaar met plezier vele mensen door middel van theater aangemoedigd en geholpen om uit hun comfortzone te gaan en om zichzelf te leren kennen. De jaren dat ik zelf terugspeeltheater speelde, hebben me getraind om bij gevoelens van ongemak te blijven staan en zichtbaar te worden in kwetsbaarheid.”

“Jolanda heeft een stevige en steunende houding waarbij ze rust uitstraalt. Ze heeft een natuurlijke manier van werken met mensen en heeft oog voor het groepsproces. Om het ervaringsgericht werken optimaal te benutten weet ze zelfreflectie op een veilige en effectieve manier te stimuleren.”

Jiske Gunkel

Jiske geeft de Zelfvertrouwenbooster in Haarlem en komt ook graag in actie als we workshop en teamcoachings vragen krijgen bij organisaties. Ze werkt sinds 2008 als trainer en acteur. Ze studeerde af op de theaterschool waarbij ze een eerstegraads docentendiploma behaalde. Daarna deed ze een Master of Arts (een theatermakersopleiding) in Engeland. Een paar jaar geleden volgde ze de opleiding tot Teamcoaching. Ze werkt veel als teamcoach en geeft hier inmiddels zelf les in. Haar werkleven is dus divers als theatermaker, trainer/acteur en teamcoach waarbij de rode draad in haar werk steeds het ‘verbinden’ is, verbinden met jezelf en met de ander.

Jiske: “Wat is nu leuker dan theater? De plek waar beleven, inleven en plezier maken voorop staan en waar je tegelijk ook aan jezelf kunt werken. Ik geloof in ervarend leren en dat leren ook veel gemakkelijker is wanneer het leuk mag zijn. Stel jezelf open, geef je op in Haarlem en stap in het avontuur met I LOVE ME.”

Emiel Lafeber

Emiel geeft de Zelfvertrouwenbooster in Leeuwarden. Sinds 1988 is hij werkzaam als dramatherapeut en heeft hij gewerkt met diverse doelgroepen. Na bezuinigingen bij de GGZ zette hij zijn eigen praktijk op. Als (psycho)dramatherapeut en als supervisor maakt hij veel gebruik van theaterwerkvormen. Al vanuit de opleiding is hij geïnspireerd door improvisatie theater en hij heeft in diverse terugspeeltheatergroepen gespeeld.

Emiel: ”Alles draait om contact en het aangaan van een verbinding met elkaar. Oprechte nieuwsgierigheid naar de ander is mijn drijfveer en het samen met elkaar werken zie ik dan ook als een groot goed. Daar waar het soms een beetje schuurt, ligt vaak de ruimte om tot ontdekkingen te komen en te leren. Humor en plezier mogen hierin niet ontbreken. Ik versta de kunst om met een beeldend oog naar de verhalen van anderen te luisteren en de essentie hiervan om te zetten naar theaterwerkvormen”

“Emiel is enthousiast en uitdagend en combineert dit met veiligheid en vertrouwen. Speelsheid, overzicht en humor zijn aanvullende ingrediënten om deze Zelfvertrouwenbooster tot een feestje te maken.”

Carolien Hoogendoorn

Carolien Hoogendoorn

Carolien gaat de Zelfvertrouwenbooster in Delft opstarten. In deze stad volgt zij de opleiding Leidinggeven aan teams waarbij het werken vanuit autonomie, vakmanschap en enthousiasme centraal staat.

Met haar theaterachtergrond en kleurrijke persoonlijkheid kan zij mensen op inspirerende wijze nieuwe inzichten geven en ze uitdagen deze in de praktijk te brengen. In haar trainingen en cursussen creëert ze een veilige sfeer waar veel gelachen kan worden, maar waar tegelijkertijd ook de essentie van waar de training om gaat in het volle licht komt te staan. Als trainer is zij ervan overtuigd dat voor iedereen aan het einde van de regenboog een pot goud te vinden is.
Carolien is theatermaker van huis uit en heeft als dramadocent/regisseur gewerkt in het onderwijs, de non-profitsector en het bedrijfsleven. Haar hart gaat uit naar kwetsbare groepen zoals vluchtelingen die een extra steuntje in de rug nodig hebben.

Carolien: “Ik verbind mensen en laat ze met behulp van theater in hun kracht staan. ‘Hier ben ik. Hier sta ik. Gezien? Dan ga ik.’ Durf te vertrouwen op wie je bent en ga ervoor!”

Meryem Siewertsz van Reesema

Meryem geeft de Zelfvertrouwenbooster in Amsterdam. Meryem heeft de meest internationale focus van de club. Sinds 2016 werkt ze als (schemagericht) dramatherapeut in de Geestelijke gezondheidzorg. Ze deed vrijwilligerswerk als dramatherapeut in een gevangenis in Zuid-Afrika en ze trainde social workers voor een project in Zambia. Naast haar werk in de GGZ, ondersteunt Meryem een start-up met internationale focus, waar zij verantwoordelijk is voor het versterken van zelfvertrouwen bij de doelgroep en het vormen van de bedrijfscultuur.

Het zelfbeeld en het (h)erkennen van eigen patronen hebben altijd een belangrijke plek ingenomen. Na het afronden van een acteeropleiding en de opleiding tot dramatherapeut, is ze zich gaan verdiepen in schematherapie (2018) en mindfulness en compassie coach (2019).

Meryem: “Centraal in mijn werk staat leren contact maken; met jezelf en anderen om je heen. Durven te handelen vanuit wie jij bent en niet wie jij denkt te moeten zijn. In alle vrijheid ervaren, ontdekken en experimenteren met alle kanten van jezelf. In dit leerproces ben ik graag degene die jou ondersteunt, uitdaagt, spiegelt en aanmoedigt om te ZIJN.”

“Meryem heeft een groot inlevingsvermogen en kan snel schakelen en ingaan op onverwachte zaken. Het improviseren en haar opgewekte humeur zijn haar sterke kanten.”

Carla Steeman

Carla Steeman

Carla geeft de Zelfvertrouwenbooster in Alkmaar. Daarnaast is zij improvisatietrainer bij bedrijven, trainingsacteur en werkt in de GGZ met mensen met angst en dwangstoornissen. Zij traint andere behandelaren in het behandelen van mensen met een laag zelfbeeld en mensen die vastlopen in hun perfectionisme. Zij vult het ‘standaard protocol’ aan met improvisatie oefeningen en ziet dat dat een groot effect op de behandeling heeft en op het werkplezier van haar collega’s. Cliënten in de GGZ geven terug dat ze op deze manier veel meer leren, in beweging komen en bovenal meer plezier hebben in de behandeling.

Carla: “Ik merkte dat de lessen en de voorstellingen mij vrijer maakte. Als je leert improviseren, leer je tegelijkertijd flexibeler te zijn, open te staan voor wat er in je omgeving gebeurt en daarop in te spelen en je leert vooral je onzekerheid en angsten los te laten en ‘uit je hoofd’ te gaan. Ik leerde dat ik  ‘niet origineel’ hoefde te zijn en fouten mocht maken (graag zelfs). Ik leerde te handelen, zonder tekst. Ik leerde te vertrouwen op de ander en dat zij op mij konden vertrouwen zonder van te voren te bedenken wat we zouden doen. Maar bovenal leerde ik dat dit ‘flexibel zijn’ enorm veel plezier bracht. In mijn werk in de GGZ kon ik dit als therapeut ook toepassen. Flexibel zijn als therapeut, als rolmodel laten zien dat fouten maken mag en dat je soms even niet uit je woorden komt en dat dat ook prima is.”

“Door ruime ervaring in de GGZ, in therapiegroepen, als docent en als improvisatie/trainingsacteur, is Carla een persoon die flexibel is, stevig staat, zich makkelijk in groepen beweegt, zich goed in kan leven en mensen door deze kwaliteiten op een prettige en veilige manier in beweging kan brengen”.

Lieke Matthijssen

Lieke Matthijssen

Lieke geeft vanaf januari 2021 de Zelfvertrouwensbooster in Tilburg. Na haar Master Klinische Psychologie heeft zij een aantal jaar als psycholoog gewerkt en is daarna les gaan geven bij de opleiding Toegepaste Psychologie in Eindhoven. Hier verzorgt zij onder andere de vakken Presentatievaardigheden, Gespreksvaardigheden en Trainingsacteren. Sinds een jaar werkt zij tevens als behandelaar bij Bzonder! Zorg en Coaching in Tilburg. Naast haar werk is zij actief als speler bij verschillende musical- en toneelgezelschappen in Tilburg.

Lieke: “Ik zoek altijd naar manieren om psychologie en drama samen te brengen, omdat ik ervan overtuigd ben dat je door te spelen heel veel kunt leren over jezelf en de ander. Naast deze inzichten biedt spel tevens de mogelijkheid om actief te experimenteren met verschillende rollen en kanten van jezelf. Als ik met groepen werk is het mijn doel om de veiligheid te creëren die nodig is om vanuit vertrouwen en vrijheid dit experiment aan te gaan, soms net een beetje buiten je comfort zone. Daarvoor is het essentieel dat er een positieve sfeer is met ruimte voor humor en elkaar echt zien. Ik kijk graag naar het mooie van de mensen om mij heen. Iedereen heeft een eigen specifiek talent, daar ben ik van overtuigd. Soms heeft iemand alleen net dat extra zetje nodig om dit zelf ook te zien. Ik word heel blij als ik mijn energie in dit mooie proces mag steken.”

“‘Lieke is heel energiek, ze schept vertrouwen en is goed in wat ze doet. Ze weet vol enthousiasme de groep op een leuke manier los te krijgen en ze weet waar ze over praat. Ze komt erg ervaren over.”

Eefke van der Laan

Eefke van der Laan

Eefke geeft de Zelfvertrouwenbooster in Arnhem en het individuele coachingstraject Werken vanuit Zelfvertrouwen in haar praktijkruimte in Zutphen. Al eerder heeft zij de Zelfvertrouwenbooster in Den Haag gegeven. In de zomer van 2020 is zij verhuisd samen met haar gezin van Rotterdam centrum naar het natuurlijke leven van Empe, Gelderland.

Eefke heeft jarenlang als dramatherapeut gewerkt binnen de high intensive care Specialistische GGZ afdelingen van Volwassenen en binnen haar eigen praktijk. Naast I LOVE ME is ze werkzaam als (Psycho)dramatherapeut binnen de Specialistische GGZ; Momentum Nijmegen.

Haar expertise als afgestudeerd dramatherapeut heeft zij verder uitgebreid middels de opleiding Psychodrama die zij in 2019 afronde.

Eefke: “Mijn ervaring met dramaoefeningen is dat het mij in een vrij speelveld zet waarin alles oke is. Binnen het speelveld word ik gestimuleerd om in beweging te komen en kom ik tot uitproberen. Binnen spel kan en mag er van alles en kan ik mijn eigen kwetsbaarheid als een kracht inzetten. Dramaspel geeft mij plezier en positieve energie en stimuleert me om van het denken naar het doen te gaan en hierin flexibel om te gaan met de situatie, in het hier en nu. Persoonlijke ontwikkeling gecombineerd met theater vind ik interessant. Naar mezelf kijken en zoeken waar ik de volgende ontwikkelingsstap kan maken op een belevingsgerichte manier, zie ik als een prettige wijze van leren. Ik kan erop vertrouwen dat wat er op de voorgrond komt te staan geweldig materiaal is om mee te oefenen op een speelse wijze!”

Maaike Spiekerman van Weezelenburg

Maaike Spiekerman van Weezelenburg

I LOVE ME groeit. Met de uitbreiding naar meerdere steden werd het tijd voor online en administratieve ondersteuning. Maaike is virtual assistant en versterkt het team door uiteenlopende zaken uit handen te nemen. Ze regelt o.a. dat de (nieuwe) trainers alles hebben om van start te kunnen. Daarnaast zorgt ze dat de informatie op de website up to date is en de inschrijvingen gestroomlijnd verlopen.

Na 20 jaar in de reiswereld te hebben gewerkt is Maaike in 2019 haar eigen bedrijf begonnen. Als virtual assistant ondersteunt ze ondernemers op afstand door verschillende taken over te nemen. Zo creëert ze meer ruimte en focus in het ondernemersleven van haar klanten.

Maaike: “Ik ben voor mezelf begonnen als virtual assistant om groeiende ondernemers met een mooie missie te ondersteunen. Toen ik via social media in contact kwam met Annet was ik meteen enthousiast. Het mooie concept van I LOVE ME in combinatie met mijn interesse in persoonlijke ontwikkeling. Voor mij de ideale combinatie en fijn dat ik een bijdrage kan leveren in de groei van I LOVE ME.”

I LOVE ME, AND YOU.