Team I LOVE ME

I LOVE ME is een team van dramatherapeuten, psychologen en coaches. Onze passie voor het gebruiken van theater als middel en onze toewijding aan de thema’s van I LOVE ME brengt ons samen. Wij delen het geloof dat authenticiteit, zichtbaarheid en zelfvertrouwen essentieel zijn voor geluk, voldoening en effectiviteit. En we worden er enorm blij van om mensen te ondersteunen en aan te moedigen om hier op een leuke en actieve manier aan te werken.

Even voorstellen

Annet de Boer - Dramatherapeut en coach I LOVE ME

Annet de Boer

Annet geeft de Zelfvertrouwenbooster in Amersfoort en Utrecht. Annet richtte in 2010 I LOVE ME op en werkt sindsdien als dramatherapeut en coach met particulieren en organisaties met theater als middel. Ze zet vele groepen in beweging, laat hen leren over zichzelf en elkaar, en leert hen durven!

Haar managementopleiding ronde ze af met een ondernemingsplan voor I LOVE ME. Vervolgens specialiseerde zich in haar opleiding tot dramatherapeut in het werken aan zelfvertrouwen en bracht in 2010 het eerste I LOVE ME project in de praktijk. Ze ontwikkelde, testte en onderbouwde destijds een werkwijze die nog steeds de basis vormt van de I LOVE ME methodiek.

Annet gaf trouwens 10 jaar theaterles en speelde zelf 15 jaar improvisatietheater. Ze is afgelopen jaar weer begonnen.

Sinds januari 2022 werkt Annet als zzp-er in GGZ, samen met Jolanda. Ze geven schemagerichte groepstherapie aan mensen met een persoonlijkheidsstoornis en een vrouwengroep over autonomie en seksualiteit. Hiervoor gebruiken ze psychodrama. Een werkwijze om met theater als middel psychotheapeutisch te werken.

Samen met Jolanda en Lotte ontwerpt ze een jaarprogramma voor I LOVE ME. Deze gaat april 2023 van start.

Naast groepscursussen kun je ook individueel met Annet werken. Check het individuele coachingsprogramma.

Lieke Matthijssen

Lieke Matthijssen

Lieke geeft de Zelfvertrouwensbooster in Tilburg. Na haar Master Klinische Psychologie heeft zij een aantal jaar als psycholoog gewerkt en is daarna les gaan geven bij de opleiding Toegepaste Psychologie in Eindhoven. Hier verzorgt zij onder andere de vakken Presentatievaardigheden, Gespreksvaardigheden en Trainingsacteren. Lieke werkt ook als behandelaar bij Bzonder! Zorg en Coaching in Tilburg. Naast haar werk is zij actief als speler bij verschillende musical- en toneelgezelschappen in Tilburg.

Lieke: “Ik zoek altijd naar manieren om psychologie en drama samen te brengen, omdat ik ervan overtuigd ben dat je door te spelen heel veel kunt leren over jezelf en de ander. Naast deze inzichten biedt spel tevens de mogelijkheid om actief te experimenteren met verschillende rollen en kanten van jezelf. Als ik met groepen werk is het mijn doel om de veiligheid te creëren die nodig is om vanuit vertrouwen en vrijheid dit experiment aan te gaan, soms net een beetje buiten je comfort zone. Daarvoor is het essentieel dat er een positieve sfeer is met ruimte voor humor en elkaar echt zien. Ik kijk graag naar het mooie van de mensen om mij heen. Iedereen heeft een eigen specifiek talent, daar ben ik van overtuigd. Soms heeft iemand alleen net dat extra zetje nodig om dit zelf ook te zien. Ik word heel blij als ik mijn energie in dit mooie proces mag steken.”

Lotte Verhoeven

Lotte geeft de Deep Dive: Superbooster Stem in diverse steden.  Daarnasst geeft ze het individuele coachingstraject Werken vanuit Zelfvertrouwen in Veghel en de omliggende steden. Ze heeft haar Bachelor Klinische Psychologie behaald en is daarnaast afgestudeerd aan het Conservatorium in de richting Zang en Theater. Na een aantal jaar als zangeres en trainingsactrice gewerkt te hebben, heeft ze zich gespecialiseerd aan de Academie voor Stembevrijding in het werken met de Stem als middel tot persoonlijke ontwikkeling. Ze is ICF gecertificeerd Master Mental Coach. Naast haar activiteiten voor I LOVE ME heeft Lotte haar eigen coachingspraktijk en is actief als uitvoerend zangeres.

Lotte: “Mijn ervaring is dat expressie geven via theater of via je stem erg bevrijdend kan zijn. Ik vind het prachtig om te zien dat ieder zich in de cursus op zijn of haar eigen wijze overwint en zichzelf steeds ruimer laat zien. Ik nodig je uit om jezelf te ontdekken, te onderzoeken en te ondervinden dat je helemaal welkom bent zoals je bent.”

“Lotte kan de groep heel fijn begeleiden door het proces heen. Ze voelt precies aan wat iemand nodig heeft om een volgende stap te zetten. Ze is een hartverwarmende en professionele vrouw.”

Meryem Siewertsz van Reesema

Meryem geeft de Zelfvertrouwenbooster in Amsterdam. Meryem heeft de meest internationale focus van de club. Sinds 2016 werkt ze als (schemagericht) dramatherapeut in de Geestelijke gezondheidzorg. Ze deed vrijwilligerswerk als dramatherapeut in een gevangenis in Zuid-Afrika en ze trainde social workers voor een project in Zambia. Naast haar werk in de GGZ, ondersteunt Meryem een start-up met internationale focus, waar zij verantwoordelijk is voor het versterken van zelfvertrouwen bij de doelgroep en het vormen van de bedrijfscultuur.

Het zelfbeeld en het (h)erkennen van eigen patronen hebben altijd een belangrijke plek ingenomen. Na het afronden van een acteeropleiding en de opleiding tot dramatherapeut, is ze zich gaan verdiepen in schematherapie (2018) en mindfulness en compassie coach (2019).

Meryem: “Centraal in mijn werk staat leren contact maken; met jezelf en anderen om je heen. Durven te handelen vanuit wie jij bent en niet wie jij denkt te moeten zijn. In alle vrijheid ervaren, ontdekken en experimenteren met alle kanten van jezelf. In dit leerproces ben ik graag degene die jou ondersteunt, uitdaagt, spiegelt en aanmoedigt om te ZIJN.”

“Meryem heeft een groot inlevingsvermogen en kan snel schakelen en ingaan op onverwachte zaken. Het improviseren en haar opgewekte humeur zijn haar sterke kanten.”

Jolanda Klees

Jolanda Klees

Jolanda heeft bij I LOVE ME als heel wat gedaan. Ze heeft een aantal jaar de Zelfvertrouwenbooster in Utrecht gegeven en daarna het succesvolle vervolgprogramma Regie over jezelf ontworpen en gegeven. Nu ontwikkeld ze samen met Annet het jaarprogramma I LOVE LIFE.

Jolanda werkt sinds 2005 als dramatherapeut binnen de Geestelijke gezondheidszorg. Zij heeft gewerkt met diverse problematiek, dus niets is haar te gek. Naast haar loondienstverband heeft ze een eigen praktijk en geeft ze methodiektraining aan collega dramatherapeuten. Ze acteerde negen jaar bij terugspeeltheater Amsterdam. In 2016 rondde ze de opleiding tot psychodramatherapeut af en ze is EFT relatietherapeut.

Jolanda: “Ik heb de afgelopen 17 jaar met plezier vele mensen door middel van theater aangemoedigd en geholpen om uit hun comfortzone te gaan en om zichzelf te leren kennen. De jaren dat ik zelf terugspeeltheater speelde, hebben me getraind om bij gevoelens van ongemak te blijven staan en zichtbaar te worden in kwetsbaarheid.”

“Jolanda heeft een stevige en steunende houding waarbij ze rust uitstraalt. Ze heeft een natuurlijke manier van werken met mensen en heeft oog voor het groepsproces. Om het ervaringsgericht werken optimaal te benutten weet ze zelfreflectie op een veilige en effectieve manier te stimuleren.”

Jiske Gunkel

Jiske geeft de Zelfvertrouwenbooster in Haarlem en komt ook graag in actie als we workshop en teamcoachings vragen krijgen bij organisaties. Ze werkt sinds 2008 als trainer en acteur. Ze studeerde af op de theaterschool waarbij ze een eerstegraads docentendiploma behaalde. Daarna deed ze een Master of Arts (een theatermakersopleiding) in Engeland. Een paar jaar geleden volgde ze de opleiding tot Teamcoaching. Ze werkt veel als teamcoach en geeft hier inmiddels zelf les in. Haar werkleven is dus divers als theatermaker, trainer/acteur en teamcoach waarbij de rode draad in haar werk steeds het ‘verbinden’ is, verbinden met jezelf en met de ander.

Jiske: “Wat is nu leuker dan theater? De plek waar beleven, inleven en plezier maken voorop staan en waar je tegelijk ook aan jezelf kunt werken. Ik geloof in ervarend leren en dat leren ook veel gemakkelijker is wanneer het leuk mag zijn. Stel jezelf open, geef je op in Haarlem en stap in het avontuur met I LOVE ME.”

Eefke van der Laan

Eefke van der Laan

Eefke geeft de Zelfvertrouwenbooster in Arnhem en het individuele coachingstraject Werken vanuit Zelfvertrouwen in haar praktijkruimte in Zutphen. Al eerder heeft zij de Zelfvertrouwenbooster in Den Haag gegeven. In de zomer van 2020 is zij verhuisd samen met haar gezin van Rotterdam centrum naar het natuurlijke leven van Empe, Gelderland.

Eefke heeft jarenlang als dramatherapeut gewerkt binnen de high intensive care Specialistische GGZ afdelingen van Volwassenen en binnen haar eigen praktijk. Naast I LOVE ME is ze werkzaam als (Psycho)dramatherapeut binnen de Specialistische GGZ; Momentum Nijmegen.

Haar expertise als afgestudeerd dramatherapeut heeft zij verder uitgebreid middels de opleiding Psychodrama die zij in 2019 afronde.

Eefke: “Mijn ervaring met dramaoefeningen is dat het mij in een vrij speelveld zet waarin alles oke is. Binnen het speelveld word ik gestimuleerd om in beweging te komen en kom ik tot uitproberen. Binnen spel kan en mag er van alles en kan ik mijn eigen kwetsbaarheid als een kracht inzetten. Dramaspel geeft mij plezier en positieve energie en stimuleert me om van het denken naar het doen te gaan en hierin flexibel om te gaan met de situatie, in het hier en nu. Persoonlijke ontwikkeling gecombineerd met theater vind ik interessant. Naar mezelf kijken en zoeken waar ik de volgende ontwikkelingsstap kan maken op een belevingsgerichte manier, zie ik als een prettige wijze van leren. Ik kan erop vertrouwen dat wat er op de voorgrond komt te staan geweldig materiaal is om mee te oefenen op een speelse wijze!”

I LOVE ME, AND YOU.