Persoonlijke ontwikkeling wordt leuk

Door middel van theateroefeningen werken we op een positieve manier aan zelfvertrouwen, authenticiteit en zichtbaarheid. Een leuk, veilig, creatief en daadkrachtig proces met een mooie presentatie als resultaat. Je bent jezelf niet steeds aan het analyseren, maar je leert door te doen.

Sinds 2010 is de Zelfvertrouwenbooster het basisprogramma van I LOVE ME. De vele reviews vertellen precíes wat wij met de Zelfvertrouwenbooster willen bereiken: Wordt minder geremd, zelfkritisch of verlegen. Maar juist krachtiger, vrijer en speelser. En vooral, meer jezelf! Durf jezelf te laten zien en voor jezelf te gaan staan.

Ontdekken of de Zelfvertrouwenbooster iets voor jou is? Op deze pagina vind je heeeeeeel veel informatie. Binnenkort starten er weer cursussen in Amersfoort en Utrecht. Voor vragen neem contact op.

Programma onderdelen Zelfvertrouwenbooster

 • 1

  Piekeren loslaten en gaan doen. Ontdek je speelsheid en creativiteit.

 • 2

  Expressiviteit vergroten. Laat je zien en horen!

 • 3

  Gedrag laten zien die je anders niet durft. Delen van jezelf ontdekken die onderbelicht waren.

 • 4

  Contact maken met je eigen gevoel en dit tonen, je kwetsbaar opstellen.

 • 5

  Innerlijke kracht voelen en tonen, opkomen voor wat jij wilt.

DOELEN ZELFVERTROUWEN-BOOSTER

 • Van onzekerheid → Naar kracht en zelfvertrouwen
 • Van verlegenheid → Naar in het middelpunt durven staan
 • Van geremdheid en gepieker → Naar expressie en dóen
 • Van maskers voor → Naar jezelf durven zijn

Versterk je authenticiteit, zelfvertrouwen en
zichtbaarheid op een leuke manier

DIT BEN IK. Mensen op hun mooist
– zichzelf –

VOOR WIE IS DEZE CURSUS ZELFVERTROUWEN EN
FAALANGST-TRAINING?

Eigenlijk voor iedereen die last heeft van zelfkritiek, onzekerheid, verlegenheid, geremdheid of moeite met kwetsbaarheid.  We gaan losser, vrijer en opener worden samen. Ook als je best zelfverzekerd bent (of lijkt), maar merkt dat je je kwetsbaarheid en emoties weghoudt bij mensen. Oftewel, je durft jezelf niet echt te laten zien. Je bent bijvoorbeeld perfectionistisch of hebt faalangst. Hierdoor doe je steeds je best om iets hoog te houden. In de cursus gaan we ervaren dat je jezelf mag laten zien zoals je bent en goed genoeg bent. We gaan experimenteren met ruimte innemen en kracht, zodat je assertiever kunt worden en voor je eigenwaarde gaat staan.

Het maakt trouwens niet uit hoe oud je bent. Het maakt niet uit welk werk of studie je wel of niet allemaal doet. Of je al veel of geen theaterervaring hebt. Of je geen of veel therapie en coaching gehad hebt. En het maakt ook niet uit of je de onzekerheid wilt overwinnen op je werk of privé. We ontmoeten elkaar als mens. Zonder te soft of zweverig te doen. We gaan vooral voor echt.

Ga Ik Mijn Onzekerheid Overwinnen?

Je gaat zeker bepaalde onzekerheden overwinnen. We beloven je geen quick fix of happy kleppie leven. Dat bestaat ook helemaal niet. De cursus geeft je handvatten voor de korte en lange termijn. Oftewel, op bepaalde vlakken zal je direct na de cursus meer kracht en zelfvertrouwen voelen, waardoor je onzekerheid op die punten vermindert. Uiteindelijk gaat het om een goede relatie krijgen met jezelf. Jezelf mogen zijn van jezelf, daar gaat het om. En dat je gezien en gekend mag worden. En dat je vertrouwen krijgt dat dit genoeg is, om alles te doen in het je leven wat JIJ wilt.

Bekijk deze video waarin Annet uitlegt waarom theatertechnieken zo goed werken

Ook Geschikt Als Business Coaching Voor De Werkvloer?

Zeker wel. Er hebben al veel medewerkers en managers deelgenomen. En met resultaat: voelen en doen heeft zó’n ander effect dan alleen denken en praten.

Er zijn vaak mensen waarbij de werkgever de cursus betaald. Meer zelfvertrouwen verhoogt namelijk ook je effectiviteit en duurzaamheid.

Wat Leer Ik Tijdens Deze Cursus Zelfvertrouwen?

Tijdens de cursus leer je o.a.:

 • Piekeren loslaten
 • Jezelf te laten zien en horen, ook als het spannend is
 • Voor jezelf opkomen en Nee durven zeggen
 • Nieuwe kanten aan jezelf ontdekken
 • Contact maken met je gevoel en dit tonen…je kwetsbaar opstellen

Hoe?
We zijn geschoold in de therapeutische methode waarbij je door middel van theatertechnieken inzichten krijgt, omdat je gedrag van jezelf of elkaar ziet én ervaart. Ook geeft deze krachtige werkwijze de zogeheten emotioneel corrigerende ervaringen. Deze zijn noodzakelijk om veranderingen op gang te brengen, zoals meer zelfvertrouwen. En het helpt je nieuwe creatieve en speelse kanten van jezelf te ontdekken.

Het gaat hier absoluut niet om geforceerde rollenspellen of om acteerprestaties van Golden Globe-niveau. We doen gewoon leuke oefeningen die heel leerzaam zijn.

Humor is een belangrijk onderdeel van ons concept. Dat zorgt voor veel lol en plezier (lees ook de vele reviews). En we werken in het hier en nu. Dat betekent dat we het verleden met rust laten.

Bij Hoe is de cursus opgebouwd? leggen we gedetailleerd uit wat we in elke bijeenkomst gaan doen.

Dus ik hoef geen acteertalent hebben?
Zeker niet! Het gaat er niet om dat je de sterren van de hemel acteert. De theateroefeningen die we doen, zijn een middel om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. We helpen je ervaren, durven, experimenteren en voelen.

We zorgen voor een prettige, laagdrempelige en veilige sfeer. Maar ondanks dat kan het toch best een beetje spannend zijn. Maarr… het mooie is dat die spanning juist in jouw voordeel kan werken. Dat leggen we hier uit.

Waarom zou ik het graag in een groep doen?
Werken in een groep heeft een grote toegevoegde waarde. Behalve die noodzakelijk emotioneel corrigerende ervaring, kan je allerlei dingen uitproberen en onderzoeken. Wat in het dagelijks leven onwennig is of waar je verantwoording voor af moet leggen, mag je nu lekker vrijuit gaan uitproberen in een veilige omgeving. Ook kan je experimenteren met je eigen gevoel, wat je normaliter misschien ook heel eng vindt. Dit helpt je in de praktijk meer te voelen.

Hoe is de cursus opgebouwd?

De cursus Zelfvertrouwen-booster bestaat uit 11 bijeenkomsten van 2 uur.

Veel mensen die aan de cursus beginnen, hebben weinig tot geen theaterervaring. De eerste bijeenkomst breken we daarom het ijs door te gaan spelen. We maken kennis met elkaar en ieders leerwensen voor de cursus.

De tweede bijeenkomst staat in het teken van emotionele expressie. We gaan onze comfortzone wat oprekken, de mate waarin we geluid, beweging en gezichtsexpressie durven te maken. We spelen vooral de emoties van de ‘buitenkant’. We gaan heerlijk overdrijven, om onszelf wat te bevrijden van geremdheid. We spelen emoties die je anders wegstopt.

In de derde en vierde bijeenkomst gaan we het spelen van een rol/personage gebruiken als middel om met ander gedrag te experimenteren. Ben je altijd heel aardig, dan kun je nu eens lekker de bitch zijn. Ben je normaal gesproken wat onderdanig, nu kun je eens super arrogant of de president zijn. Zonder consequenties, want het is theater. Je kunt iemand spelen die je in de buitenwereld bewondert of juist vreselijk irritant vindt. Welke kwaliteiten liggen er voor jou in al deze mensen en hoe zou je wat gedrag van hun kunnen lenen?

De vijfde tot en met de negende bijeenkomst komen we wat dichter bij onszelf. We gaan ons masker afzetten, dat we normaal gebruiken om delen van onszelf niet aan de buitenwereld te laten zien. We gaan bezig met voelen wat we voelen en toestaan dat een ander dat ziet. Oftewel, we gaan bezig met kwetsbaarheid en open en oprecht contact maken. Met onszelf en met de ander.
Ook leren we ruimte innemen. De ruimte die jij mag innemen als mens, gewoon omdat je bestaat.
Ook leren we grenzen aangeven. Vanuit verschillende scenes en oefeningen ga je experimenteren met Nee zeggen en assertief zijn.

In de tiende bijeenkomst leer je alleen voor de groep te staan en te zijn wie je bent op dat moment. Je hoeft je niet groter te maken dan je bent, en ook niet kleiner. Je hoeft er geen 10 beschermingsmechanismes voor in te zetten of je adem in te houden. Je ben wie je bent en mag als zodanig gezien worden.

De cursus Zelfvertrouwen-booster sluiten we af met een presentatie tijdens de laatste bijeenkomst. Een krachtig experiment om je nieuw-gevonden gemak en vrijheid vast te houden, wanneer dadelijk de buitenwereld meekijkt. Een krachtige stap naar de praktijk. Voor deze presentatie mag je publiek uitnodigen. Ervaar de kick van het applaus! Deelname aan deze presentatie is vrijblijvend.

Is de Zelfvertrouwen-booster iets voor mij?

Heb je last van onderstaande zaken? Dan is dit de manier om je zelfvertrouwen een positieve boost te geven!

GeremdheidFaalangst
ZelfkritiekTe veel in je hoofd zitten
Emoties verbergenVerlegenheid
Presentatie-angstMoeilijk grenzen stellen
PerfectionismeOnzekerheid
Jezelf achter een masker verstoppen

Denk je bij de beschrijving van de training ‘Ja, leuk! Maar te spannend voor mij’? Bedenk je dan dat de cursus júist voor jou bedoeld is!

Zoals we eerder zeiden, is het heel begrijpelijk dat je het spannend vindt. Maar het helpt ook! Juist door aan de slag te gaan met die spanning, leer jij om vanuit zelfvertrouwen tóch spannende dingen aan te gaan. En succes hierin zorgt weer voor het volgende succesje, en het volgende…

Dus wil jij je onzekerheid overwinnen en je zelfvertrouwen vergroten, dan werkt het dus eigenlijk in je voordeel dat je het griezelig vindt. Het is de perfecte faalangst-training en een mooie manier om met een negatief zelfbeeld af te rekenen.

Er is ook altijd een deel van de groep die niet zo’n moeite heeft met expressie of voor een groep staan. Dan ligt jouw uitdaging meer in: jezelf écht laten zien, je masker durven afzetten, meer leren voelen en vanuit je gevoel reageren. Ook dan ben je zeker op je plek in de groep!

De Zelfvertrouwenbooster werkt heel goed als we met zijn allen elke bijeenkomst weer een stap kunnen zetten. Dan komt iedereen in een lekkere flow. Als je nu al weet dat je agenda of je hoofd te vol zit, en je daardoor meer dan twee bijeenkomsten mist, is een ander moment waarschijnlijk geschikter voor je om deel te nemen.

Twijfel je toch nog of de Zelfvertrouwen-booster iets voor jou is? Je mag altijd vrijblijvend met ons overleggen.
Neem gerust contact op.

Agenda

De Zelfvertrouwenbooster start 3 keer per jaar in Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Amersfoort en Haarlem. Het bestaat uit 11 bijeenkomsten van 2 uur en kost E525,- inclusief btw. Hieronder staan de eerstvolgende cursussen die van start gaan. Leuk om je daar te zien!

Zit er geen datum voor je bij? Blijf op de hoogte van onze planning en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Amersfoort – Zelfvertrouwen booster

9 oktober | 7:30 pm - 9:30 pm

Amsterdam – Zelfvertrouwen booster

9 oktober | 8:15 pm - 10:15 pm

Utrecht – Zelfvertrouwen booster

10 oktober | 7:30 pm - 9:30 pm

Is dit niet te spannend voor mij?

Zoals hierboven beschreven, helpt de spanning juist. Misschien helpt het ook te bedenken dat de meeste deelnemers het net als jij niet makkelijk vinden. Als je je twijfels wilt overleggen, voel je dan vrij om eerst vrijblijvend contact met één van ons op te nemen.

We bieden veiligheid door het programma rustig op te bouwen en leggen je geen druk op. Bijna iedereen vindt het na de eerste bijeenkomst leuk en goed te doen. De nadruk ligt op de uitdaging met jezelf aangaan en experimenteren met bepaald gedrag. We wakkeren een lerende, durvende en experimenterende houding aan, in plaats van te denken in goed of fout gedrag/prestatie. Zeker als je zelfkritisch of faalangstig bent, is dit wennen, maar het blijkt altijd bevrijdend te werken.

We zijn een deskundig team van begeleiders die er alles aan doen zodat jij je op je gemak voelt. De groep bestaat uit 10-13 cursisten.

Wil je toch liever (eerst) individueel aan de slag. Bekijk ons individuele coaching-programma.

I LOVE ME, AND YOU.