ZELFVERTROUWEN

 • Van overcompenseren → Naar gezond zelfvertrouwen

 • Van al het werk op je nemen → Naar grenzen aangeven

 • Van presentatie angst → Naar krachtig voor groepen

 • Van werkpersoonlijkheid → Naar authentiek zijn op je werk

 • Van faalangst → Naar ontspannen presenteren

 • Van gestresst perfectionisme → Naar werken met plezier

 • Van piekeren → Naar met vertrouwen keuzes maken

Werken vanuit zelfvertrouwen en eigenwaarde

Je bent geen bang vogeltje en hebt ook geen hekel aan jezelf, maar DAMN! Er is een zelfvertrouwenkwestie bij je die maar blijft spelen.

Op je werk functioneer je goed en misschien ziet ook niemand aan je dat je hiermee worstelt. Toch heb je er last van en kost het dagelijks energie.

Je weet ook best wel waar dingen vandaan komen en hoe je in elkaar zit. Maar weten is wat anders dan voelen en doen. Je loopt namelijk steeds weer tegen hetzelfde aan in jezelf. Herken je één van deze drie dingen?

 • Je neemt te weinig ruimte in: denk aan je grenzen niet aangeven, verlegenheid, geremdheid, onzekerheid, niet zo spontaan durven zijn.
 • Je overcompenseert: denk aan perfectionisme, pleasen, hard werken waarbij je over je grenzen gaat, niet voelen en niet kwetsbaar durven zijn en verschuilen achter een sterk en krachtig masker.
 • Je bekritiseert jezelf steeds: Je zegt lelijke dingen tegen jezelf, je vergelijkt je met anderen, hebt angst om beoordeeld te worden door anderen en weinig eigenwaarde.

Dit leidt op je werk tot stress rondom presteren, zichtbaar zijn, fouten maken, initiatief nemen of juist loslaten, je werk mee naar huis nemen. Je bent bang door de mand te vallen.

Wil je hier echt iets mee? Wil je minder energie kwijt zijn aan deze innerlijke strijd en meer energie overhouden om te leven? Wil je meer plezier en ontspanning in je werk?

Lees dan verder!

THEATER ALS MIDDEL. VOELEN, DENKEN, DOEN!

Het coachingstraject is live, 1-op-1. Het programma bevat de meest effectieve elementen uit alles wat we bij I LOVE ME de afgelopen 10 jaar hebben geleerd en gebruikt om met mensen te werken aan zelfvertrouwen, authenticiteit en zichtbaarheid.

In het traject wordt theater als middel ingezet. Door dingen te ervaren in combinatie met denken verandert er iets in je op een dieper niveau dan alleen inzicht. En door in theater vanalles te kunnen oefenen krijg je ook de vaardigheid. Je kunt nog even proefdraaien voordat je het in de echte wereld doet. We gebruiken onder andere technieken uit psychodrama, Voice Dialogue, Mindfullness en trainingsacteren. We gebruiken de theorie van Transactionele Analyse.

Het traject is te volgen in Bunnik bij Jolanda en in Veghel bij Lotte.

Wat gaan we doen?

We gaan een hoop doen! De sessies zijn intensief en erg to the point. De opbouw van het traject is als volgt:

 1. We ontrafelen eerst de innerlijke dynamiek die jij elke dag herhaalt en die je niet helpt. Wat zijn ‘drivers’ die je in de weg zitten? Wat normaal in een split second gebeurt staat dan glashelder en voelbaar opgesteld in de kamer. Vervolgens gaan we aan de slag om de dynamiek te doorbreken. Hier hebben we diverse technieken voor die je zelf ook thuis kunt toepassen. Al voelend en handelend komen we tot een nieuwe dynamiek die meer klopt. Een nieuw innerlijk loopje dat gebaseerd is op zelfvertrouwen en eigenwaarde.
 2. Als we dit onder de knie hebben dan is het tijd om het in de praktijk anders te gaan doen. En tijdens dat doen gaan we de nieuwe gewenste innerlijke dynamiek samen bekrachtigen. Ondersteuning tussen de sessies door is dan mogelijk via telefoon of whatsapp. Je staat er niet alleen voor.
 3. Het is tot slot mogelijk om vaardigheden te oefenen zoals: “Wat zeg ik dan als ik mijn grens aangeef aan die persoon?” We hebben allen veel (trainings)acteer ervaring dus kunnen je helpen tijdens doelgerichte rollenspel.

Meer informatie over sessies, plaats en kosten staat helemaal onderaan deze pagina.

Resultaten

Dit is een nieuw traject en de eerste ronde mensen zijn bijna klaar met het traject. Binnenkort beschrijven zij zelf hun resultaten op de site zodat je van eerste hand kunt horen wat het hun opgeleverd heeft.

Na het coachingstraject werk je met meer zelfvertrouwen en eigenwaarde. Hoe ziet dit er concreet uit op je werk? Coachees vertelde me gedurende het traject de volgende resultaten:

 • “Ik kan nu met overtuiging met het MT mijn plannen en visie delen. Die overtuiging maakt dat ik serieus genomen word.”
 • “Anderen als samenwerkingspartner zien in plaats van mensen die me steeds bekritiseren werkt echt goed voor me. Hierdoor is feedback niet meer zo slopend, bereik ik veel meer en is het contact tussen collega’s beter.”
 • “Minder tot vermoeiends toe alleen maar meer en beter. Dit kwam voort uit overcompenseren voor weinig zelfvertrouwen. Ik kijk meer naar waar word ik blij van en wat heb ik nodig.”
 • “Ik heb eindelijk actie ondernomen om toe te werken naar een baan die beter bij me past binnen de organisatie waar ik nu werk. Dit durfde ik steeds niet en liet me tegenhouden doordat ik twijfelde aan mezelf.”
 • “Ik pak meer de regie als hoofd van een vergadering en als leidinggevende en merk dat mensen dat heel prettig vinden. Ik kan goed afstemmen en samenwerken maar nu is dat meer in balans met ook richting geven.”
 • “Als ik een vergissing maak dan kan ik het beter bij de vergissing houden en het snel weer herstellen. Er komt dan een stuk minder grote stortvloed aan zelfkritiek dan voorheen.”
 • “Ik heb minder angst om door de mand te vallen. Ik hoor thuis op de plek waar ik zit.”

Versnel je groei. Voeg groepswerk toe.

Wil je nog meer groeien in je zelfvertrouwen? Dan kun je de Zelfvertrouwenbooster toevoegen aan je traject. Hierin werken we in een groep op een leuke manier aan zelfvertrouwen door middel van theater.

Wat maakt dit een gouden combinatie:

 • Je wordt nog meer uitgedaagd om te doen en te voelen in plaats van in je hoofd zitten.
 • In de groep kun je met allerlei dingen experimenteren die je in het echte leven nog wat te spannend vindt.
 • Omdat veel zelfvertrouwenkwesties te maken hebben met jij en de ander, heb je in een groep als die ander om jezelf uit te dagen.
 • Je speelse kant versterken is zeer van belang als tegenwicht op het kritische en bange deel in je. Dit doen we bij de Zelfvertrouwenbooster.
 • Je ontmoet gelijkgestemden.

Wat heeft je werkgever eraan?

Je werkgever heeft er veel baat bij als jij vanuit zelfvertrouwen en eigenwaarde werkt want:

Voor veel competenties zoals leiderschap, impact, creativiteit en innovatie, communicatie etc. is een gezond zelfvertrouwen een belangrijke voorwaarde.

Burn-out komt niet zozeer door het werk zelf, maar de stress die je hebt over je werk. Innerlijke strijd is een enorm belangrijke stressbron

Mensen die minder in strijd zijn met zichzelf hebben meer aandacht en energie over om te werken.

Beslissingen, acties komen minder vanuit angst maar meer vanuit wat het beste is om te doen.

Als je werkt vanuit zelfvertrouwen en eigenwaarde hoef je jezelf minder te beschermen en verweren. Hierdoor is er meer rust voor authenticiteit, empathie, luisteren naar anderen en speelsheid. Er is meer ruimte voor echt contact en dat maakt je een prettige collega.

Praktische info

Waar bestaat het traject uit?

In een periode van 3,5 maand hebben we 8 sessies van 1,5 uur. Dit komt neer op één keer in de twee weken.

Oefeningen en opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan.

Als je in die periode bijvoorbeeld op vakantie gaat dan werken we hier gewoon omheen. Geen probleem.

Prijs

€1.770,- excl. btw

€2.142,- incl. btw

Je kunt ervoor kiezen om eerst een losse sessie te boeken om te kijken of de werkwijze en coach bij je past voordat je het traject afneemt. Kosten van zo’n sessie zijn €220,- ixcl. btw.

Coaches en locatie

Jolanda Klees: Regulierenring 12, Bunnik.

Lotte Verhoeven: Middegaal 25, Veghel.

Agenda

Hieronder vind je de data en kun je je inschrijven voor I LOVE LIFE. Na inschrijving nemen we contact met je op voor een intake. Tijdens de intake kijken we samen of de cursus voor jou een goede match is. Na de intake mag je je dus nog bedenken.

Zit er geen datum voor je bij? Blijf op de hoogte van onze planning en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

I LOVE ME, AND YOU.