Zelfvertrouwen booster

Van zelfkritiek Naar speelsheid
Van onzekerheid Naar kracht
Van verlegenheid Naar met gemak in het middelpunt staan
Van geremdheid Naar expressie
Van maskers voor Naar zichtbaarheid
Van stoerdoenerij Naar authenticiteit
Van piekeren Naar doen

Wil je dit ervaren? Lees dan meer over deze zelfvertrouwen training.
Door middel van theateroefeningen werken we op een positieve manier aan zelfvertrouwen, authenticiteit en zichtbaarheid. Een leuk, veilig, creatief en daadkrachtig proces met een mooie presentatie als resultaat.

In april 2023 start het nieuwe jaarprogramma I LOVE LIFE.  Hiervoor zijn nog maar een paar plaatsen dus komt dat zien!

Verder zijn we bij I LOVE ME aan het vernieuwen en bouwen en dat kost tijd. Er komt een nieuwe website en we bouwen dus aan een jaarprogramma en er komen nieuwe mensen bij het team.

Na 6 jaar non-stop de Zelfvertrouwenbooster te hebben aangeboden in gemiddeld 6 steden in Nederland, hebben we dit programma nu op pauze staan. Januari 2024 komt het weer terug in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Amersfoort en waarschijnlijk ook Arnhem en Tilburg.

Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de cursusdata.

Programma

Tijdens de zelfvertrouwen booster gaan we in 11 bijeenkomsten aan de slag met deze onderwerpen

  • Piekeren loslaten en gaan doen. Ontdek je speelsheid en creativiteit.
  • Expressiviteit vergroten. Laat je zien en horen!
  • Gedrag laten zien die je anders niet durft. Delen van jezelf ontdekken die onderbelicht waren.
  • Contact maken met je eigen gevoel en dit tonen, je kwetsbaar opstellen.
  • Innerlijke kracht voelen en tonen, opkomen voor wat jij wilt.

Persoonlijke ontwikkeling wordt leuk

We werken op een leuke manier aan persoonlijke ontwikkeling door theater als middel in te zetten. Verwacht in deze training persoonlijk uitgedaagd te worden en verder te komen in je ontwikkeling, maar ondertussen ook veel plezier te hebben. Het gaat er bij I Love Me niet om dat je de sterren van de hemel acteert. De theateroefeningen die we doen zijn een middel om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

We beginnen elke les met een aantal eenvoudige oefeningen om los te komen. En zo leren we elkaar als groep ook beter kennen. In de theateroefeningen die daarop volgen gaan we improviseren, we spelen verschillende personages, we maken scènes en we doen verbale en non-verbale oefeningen. In iedere oefening valt iets te leren op het gebied van zelfvertrouwen, authenticiteit en zichtbaarheid. Elke bijeenkomst sluiten we af met een moment van reflectie.

De zelfvertrouwenbooster sluit af met een presentatie. Het experiment om je nieuw gevonden gemak en vrijheid vast te houden als de buitenwereld komt kijken. Een krachtige stap naar de praktijk. Voor deze presentatie mag je publiek uitnodigen. Ervaar de kick van het applaus!

Deelname aan de presentatie is vrijblijvend.

Best spannend

Denk je bij de beschrijving van de training: “Ja, leuk! Maar te spannend voor mij.”? Bedenk je dan dat de cursus juist voor jou bedoeld is!

Er zijn meer deelnemers zoals jij, die voor een groep staan, theater en improviseren totaal niet gemakkelijk vinden. Veel mensen vinden het spannend om zich op te geven. Als je je twijfels wilt overleggen, voel je dan vrij om eerst contact op te nemen met een van ons.

Er is ook altijd een deel van de groep die met expressie, voor een groep staan en dergelijke niet zo’n moeite heeft. Misschien geldt dat juist ook voor jou. Je hebt je sociale babbel wel klaar. Misschien ligt jouw uitdaging meer in jezelf écht laten zien, je masker durven afzetten, meer leren voelen en vanuit je gevoel reageren. Ook dan ben je zeker op je plek in de groep!

Het programma wordt rustig opgebouwd en bijna iedereen vindt het na de eerste bijeenkomst leuk en goed te doen. De nadruk ligt op uitdagingen aangaan met jezelf en experimenteren met gedrag in de oefeningen. We wakkeren een lerende, durvende en experimenterende houding aan, in plaats van denken in goed en fout gedrag of prestatie. Zeker als je zelfkritisch of faalangstig bent is dit wennen, maar het blijkt altijd bevrijdend.

We zijn een deskundig team van begeleiders die er alles aan doen zodat jij je op je gemak voelt. De groep bestaat uit 10-15 personen. De cursus heeft met 11 bijeenkomsten een zorgvuldig opgebouwd programma. En hoe zit het met Corona?

Wil  je liever (eerst) individueel aan de slag. Bekijk ons individuele coachingsprogramma.

Wat vonden anderen?

Dit hebben onze deelnemers ervaren

Iets voor jou?

Heb je last van een van de onderstaande zaken? Dan is dit de manier om je zelfvertrouwen een positieve boost te geven!

Geremdheid
Zelfkritiek
Emoties verbergen
Presentatieangst
Perfectionisme
Onzekerheid

Faalangst
Teveel in je hoofd zitten
Verlegenheid
Moeilijk grenzen stellen
Jezelf verstoppen achter
een masker

Twijfel je of de zelfvertrouwen booster wat voor jou is? Overleg vrijblijvend.

Agenda & aanmelden

In april 2023 start het nieuwe jaarprogramma I LOVE LIFE.  Hiervoor zijn nog maar een paar plaatsen dus komt dat zien!

Verder zijn we bij I LOVE ME aan het vernieuwen en bouwen en dat kost tijd. Er komt een nieuwe website en we bouwen dus aan een jaarprogramma en er komen nieuwe mensen bij het team.

Na 6 jaar non-stop de Zelfvertrouwenbooster te hebben aangeboden in gemiddeld 6 steden in Nederland, hebben we dit programma nu op pauze staan. Januari 2024 komt het weer terug in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Amersfoort en waarschijnlijk ook Arnhem en Tilburg.

Amsterdam, Amersfoort, Utrecht, Den Haag

Oktober 2023 starten in deze steden weer Zelfvertrouwenboosters!!! Je kunt alvast een vrijblijvende vooraanmelding doen.

Zit er geen datum voor je bij? Blijf op de hoogte van de planning!

Goed om te weten

Bij de training werken we in het hier en nu. Daarin gaan we onze comfortzone vergroten. Dat betekent dat we het verleden met rust laten. Verder kijken we naar zelfvertrouwen en authenticiteit in zijn geheel, niet naar één specifiek onderdeel. Enorm leuk als je meedoet!

De Zelfvertrouwenbooster werkt heel goed als we met zijn allen elke bijeenkomst weer een stap kunnen zetten. Dan komt iedereen in een lekkere flow. Als je nu al weet dat je agenda of je hoofd te vol zit, en je daardoor meer dan twee lessen mist, is een ander moment waarschijnlijk geschikter voor je om deel te nemen.

Wat deze training anders maakt dan een theatercursus, theatersportcursus of andere acteerlessen is dat je in die cursussen de focus ligt op beter leren acteren. Het krijgen van meer zelfvertrouwen is dan een eventueel bijproduct. Bij deze zelfvertrouwen training is acteerkwaliteit geen doel en geen prioriteit. Je krijgt wel meer vrijheid in spelen en voor groepen staan. Er zijn ook geregeld mensen die met de zelfvertrouwenbooster beginnen en daarna wel naar een toneelcursus durven.

JUST SO YOU KNOW. YOU ROCK!