Wil je echt doorpakken en niet meer in
oude patronen terugvallen?

Heb jij al geproefd aan een leven met meer zelfvertrouwen, maar val je steeds terug in oude gewoontes en gedachtes? Weet je al het één en ander over jezelf, maar jammer genoeg, weten is toch anders dan het voelen en dóen.

Wil je doorpakken en ditmaal echt in je kracht blijven? Minder bang zijn om op je bek te gaan en zin hebben in het leven zoals het is en daar iets van maken zoals jij dat wil? Je niet meer continu aanpassen, maar lekker vrij en vrolijk door het leven gaan?

Voor jou hebben Annet en Jolanda het jaarprogramma I LOVE LIFE ontwikkeld. Ervaren therapeuten die – in 18 sessies verdeeld over 12 maanden – effectieve therapie- en coachingtechnieken toepassen. En behalve dat je ontzettend veel leert, ga je ook veel plezier hebben. Want humor en plezier vormt een belangrijk onderdeel van het proces.

Ontdekken of I LOVE LIFE iets voor jou is? Bekijk de verschillende video’s op deze pagina of lees verder.

I LOVE LIFE

  • Van terugkerende onzekerheid → Naar terugkerend zelfvertrouwen

  • Van afgestompt en passief  → Naar voelen en regie

  • Van half leven → Naar levenslust

  • Van verzet en angst bij tegenslag → Naar overgave

Waar gaat I LOVE LIFE over?

Wat gaan we doen in het I LOVE LIFE jaarprogramma?

Zou je vaker dingen willen doen die je eigenlijk doodeng vindt? Dwars door je schaamte heen knallen en lekker vrij dansen, bijvoorbeeld. Jezelf écht laten zien. Je gevoelens ervaren en ze niet meer verstoppen. Of vaker Nee zeggen, liefst tegen die veeleisende collega. En dat toffe project beginnen en dit keer doorzetten…

En droom je ervan om (meer) zin in het leven te hebben, ook als het effe tegenzit?

Deze cursus is bestemd voor iedereen die de behoefte aan deze levenslust voelt. Zaken als jouw leeftijd, opleiding of eventueel eerdere therapie-ervaring, spelen hierbij geen enkele rol. Sowieso krijgt iedereen na aanmelding een intake, waarin we samen zorgvuldig kijken of de cursus een goede match voor je is.

Bye bye negatief zelfbeeld

Het is voor ons mensen heel aantrekkelijk om te blijven hangen in oude vertrouwde patronen. Daar kunnen we trouwens niks aan doen, zo is ons brein nu eenmaal geprogrammeerd. Maar gelukkig kunnen we ons brein nieuwe dingen leren en deze patronen doorbreken. Dat gaat niet via ons verstand (cognitieve brein), maar via ons emotionele brein. Daarvoor is een emotioneel corrigerende ervaring noodzakelijk. En dit maakt onze werkwijze met psychodrama, theater, zang, dans en tantra zo effectief. Door de zorgvuldigheid waarmee we deze levendige technieken inzetten, staat het programma bol van corrigerende ervaringen. Lees meer over wat je precies leert of over de opbouw van deze cursus.

Een cursus Persoonlijk Leiderschap dus?

Persoonlijk Leiderschap is het realiseren van doelen door je eigen kwaliteiten en talenten volledig te gebruiken. In die zin is dat precies wat onze cursus doet. Er zijn allerlei cursussen die als doel hebben om succesvol of gelukkiger te worden. Dat is natuurlijk heel belangrijk, maar zin hebben in het leven zoals het is en daar iets van maken zoals jij dat wil, is waar het bij ons over gaat. Dát vormt namelijk de basis voor meer succes en geluk.

We beloven je geen happy kleppie leven, maar wel één waarbij je meer van jezelf en het leven houdt. En waarbij je koers houdt om te worden wie je bent en te doen wat je wil doen. Dus waarbij je je talenten benut, je speelsheid de ruimte geeft, de regie in handen houdt en volop levenslust ervaart.

In het programma I LOVE LIFE gaan we doen en ervaren.

Wat leer ik tijdens deze cursus assertiviteit, zelfvertouwen en levenslust?

Ontdek jouw obstakels en talenten

We gaan op zoek naar de kernoorzaak: waarom lukt het jou niet te leven vanuit zelfvertrouwen? We ontrafelen de innerlijke dynamiek die jij elke dag herhaalt, maar die je niet helpt. We ontmaskeren misverstanden die zijn ontstaan in je zelfbeeld. Samen herstellen we deze misverstanden waardoor je een realistischer zelfbeeld krijgt en jouw zelfkritiek en zelftwijfel vermindert.

Daarnaast helpen we je om jóuw waarheid en wijsheid over jezelf en het leven te ontdekken. Zodat dit je kompas wordt. Je leert de authentieke kwaliteiten te ontdekken die jij als kind al had. Kwaliteiten waar je blij van werd en kwaliteiten die je hielpen om te dealen met pijnlijke momenten. Vervolgens leer je jouw authentieke kracht en talenten in te zetten in het dagelijks leven.

Hoe?
We werken aan de hand van Psychodrama: een psychotherapeutische methode waarbij je door middel van theatertechnieken inzichten krijgt. Een krachtige methode omdat de inzichten worden opgeslagen in het emotionele brein. Met andere woorden: wat jij leert landt echt in je lijf, hart en hoofd. Doordat het zich zo goed verankerd, is het makkelijker om niet meer in oude patronen terug te vallen.

Doorbreek die oude patronen en proef de levendigheid

Het is zo verleidelijk om volgens je oude vertrouwde patronen te blijven leven. Hoe prik je nu die bubbel door en stap je hieruit, met alle discomfort die daarbij hoort?

We gaan je prikkelen je over te geven aan dit gevoel. Maar doordat je leert jezelf hierin te steunen en steun te ontvangen, wordt het voor jou veiliger om deze oncomfortabele gevoelens te ervaren. Het leert je daarom ook om voortaan meer te voelen.

En dat helpt jou er vol voor te gaan, ook al weet je niet precies waar je uit gaat komen. Je leert een frisse regisseur van jouw vitale leven te worden. Oftewel: Ja zeggen tegen levendigheid: nieuw gedrag, nieuwe uitdagingen, nieuwe ontdekkingen…

En we vangen twee vliegen in één klap. Want doordat je proeft aan jouw levendigheid, verlangen, kracht en plezier, wordt de verleiding om terug te vallen in oude patronen gelijk een stuk minder.

Hoe?
Dit doen we aan de hand van krachtige technieken rondom theater, dans, stem, meditatie, tantra en zang. Door in groepsverband te werken, kunnen we de noodzakelijke corrigerende ervaring creëren, die we eerder noemden en zo belangrijk is om patronen effectief te doorbreken. Werken in groepsverband heeft nog een voordeel: je kunt in een veilige omgeving oefenen en experimenteren met nieuw gedrag. Door daar het effect te ervaren, kan je bijsturen voordat je het in het echte leven uitprobeert. Voilà, het doen-ervaren-effect.


Moet ik dan een soort musical-talent zijn?
Nee hoor, je hoeft niet supergoed te kunnen dansen, zingen of toneelspelen. Je hoeft het zelfs niet waanzinnig leuk te vinden. Maar je zal wel ervaren hoe veilig en smeuïg het kan zijn om met expressie en nieuwe dingen bezig te zijn. Én het maakt de cursus bijzonder leuk! Lijkt het je spannend? Dat begrijpen we! Lees hier waarom dat misschien wel meevalt en zelfs helpend voor jou kan zijn.

Tantra?? Dat is toch seks?
Uhh ja en nee, het is veel meer dan dat. Of eigenlijk, seks vormt maar een heel klein onderdeel van tantra. Tantra betekent expansie en bevrijding. Je niet verzetten tegen de vitale levensenergie die door je lichaam stroomt, maar er juist mee werken. Het staat voor het ontwikkelen van je geest en een rijker en voller leven krijgen. We zullen het in deze cursus ook over seksualiteit hebben, want dat is bij uitstek iets waar levenslust en zelfvertrouwen samenkomen.

Hoe is de cursus opgebouwd?

De cursus bestaat uit 9 maandagavonden van 19.30-21.30 uur en 9 maandagen van 9.30 – 16.00 uur. Je hebt twee keer in de maand een bijeenkomst. We hebben februari 2024 het eerste jaarprogramma afgerond. September 2024 geven we de volgende. Ben je erbij? Precieze data vind je in de agenda.

Op de hele dagen gaan we voornamelijk aan de slag met het ontdekken van jouw obstakels en talenten.

Op de avonden staat het andere deel centraal: Tackel die oude patronen en proef de levendigheid.

Maar er zal ook zeker wat overlap zijn tussen deze twee thema’s.

Is I LOVE LIFE iets voor mij?

Persoonlijk leiderschap: assertiviteit en zelfvertrouwen vergroten

Als je bij het lezen en horen van deze cursus enthousiast wordt en er ook een beetje de bibbers van krijgt, dan JA! Zoals we eerder zeiden, is het heel logisch dat je het spannend vindt. Maar het helpt ook! Juist door aan de slag te gaan met die spanning, leer jij om vanuit zelfvertrouwen tóch spannende dingen aan te gaan. En succes hierin zorgt weer voor meer succes en meer…

Dus wil jij je onzekerheid overwinnen en je zelfbeeld verbeteren, dan werkt het dus eigenlijk in je voordeel dat je het griezelig vindt. Het is de perfecte training en een mooie manier om met een negatief zelfbeeld af te rekenen.

Denk je dat het te hoog gegrepen is of juist het tegenovergestelde? Neem even contact met ons op zodat we dit met elkaar kunnen afstemmen. Het is immers een jaar, dus het is belangrijk dat het ‘klopt’. Wij werken het liefst met een groep met mensen die echt passen bij hetgeen we bieden, dus we gaan je nergens ‘in kletsen’ en zullen eerlijk beoordelen of deze cursus bij jou past.

Je kunt vrijblijvend bellen of mailen. Sowieso houden we met iedereen die die zich heeft aangemeld een intakegesprek van een uur om meer over je doelen en wensen te weten te komen. En na deze intake mag je je nog bedenken.

Agenda

Hieronder vind je de data en kun je je inschrijven voor I LOVE LIFE. Na inschrijving nemen we contact met je op voor een intake. Tijdens de intake kijken we samen of de cursus voor jou een goede match is. Na de intake mag je je dus nog bedenken.

Zit er geen datum voor je bij? Blijf op de hoogte van onze planning en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Utrecht & Amersfoort – I LOVE LIFE

8 januari 2025 | 7:30 pm - 22 november 2025 | 9:30 pm

Is dit niet te spannend voor mij?

We begrijpen jouw angst, weerstand, schaamte en onzekerheid. Hàh, we kennen het zelf ook goed! En we schrikken er niet van terug. Zou je deze gevoelens niet ervaren tijdens de cursus, dan gaat er iets mis. Het hoort er namelijk bij en helpt juist om ze te overwinnen en vrijer te gaan leven. Zie ook Is I LOVE LIFE iets voor mij?

Maar natuurlijk doen we er alles aan om een veilige, vertrouwde sfeer te creëren:

  • We zorgen ervoor dat we veel plezier hebben. Dat is ook een belangrijk onderdeel van de cursus Zelfvertrouwen-booster die we al 10 jaar geven en ontzettend veel positieve ervaringen van hebben ontvangen.
  • De sfeer in onze cursussen staat erom bekend dat deze prettig, veilig en laagdrempelig is. Dat je volledig jezelf mag zijn. De focus ligt bij ons op het tevoorschijn komen van alle lagen die er zijn: jouw grootsheid, lelijkheid, sexyness, kwetsbaarheid, verwardheid, humor, boosheid, angst, etc. We hebben een zorgvuldige opbouw van de cursus ontwikkeld, waardoor onze cursisten de ruimte voelen deze emoties te ontdekken en ervaren.
  • We zijn beiden therapeut en coach. Dankzij onze jarenlange ervaring, weten wij hoe we verantwoord en effectief groeiprocessen moeten begeleiden. Hoe we een veilige en prettige sfeer kunnen creëren. Ons leren kennen? Ga naar Wie zijn wij?
  • Onze therapie-stijl maakt dat je niet wegkomt met patronen die niet meer helpend voor jou zijn. Daar moet je dus echt zin in hebben. We halen er geen genoegen uit om te confronteren, maar we nemen geen genoegen met ‘neppigheid’. Maarrr… dit doen we wel vanuit gelijkwaardigheid. Niet door erboven te gaan staan. We bewandelen hetzelfde pad als jij en houden je spiegels voor waar we zelf ook in kijken wanneer dat nodig is. En jij blijft altijd vrij om te kiezen. Je hoeft niets!
  • Soms helpen we je de pijn van vroeger onder ogen komen. Maar niet door deze tot op het bot te herbeleven. We doen het op zo’n manier dat je niet meer samenvalt met de nare gevoelens, maar het net genoeg voelt om het te helen.
  • We passen werkvormen toe die bewezen effectief zijn en waarmee we zelf al lange tijd werken. Dat maakt ook dat het programma op het ene moment zo diep gaat als therapie en op andere momenten zo luchtig voelt is als een leuke hobby.

De ontwikkeling van I LOVE LIFE

Jolanda vertelt over haar eigen I LOVE LIFE ervaring.

I LOVE ME, AND YOU.