I LOVE LIFE

Van je zelfkritiek geloven Naar eigenwaarde en zelfvertrouwen
Van oud nieuws Naar krachtige keuzes
Van karigheid Naar levenslust en genieten
Van automatische piloot Naar wakker en bewust
Van klein blijven Naar volledig tevoorschijn komen
Van afgestompt en bang Naar voelen en regie
Van bewust onbekwaam Naar bewust bekwaam en doen

Je hebt af en toe geproefd aan leven met meer zelfvertrouwen. Je hebt jezelf wel eens echt laten zien en dat voelde spannend, maar heel gaaf. Je voelt het verlangen naar de dingen die je wel wil, maar doodeng vindt om te doen. Je wilt je talenten gaan inzetten en minder bang zijn om op je bek te gaan. Je wilt volledig leven!

Maarja…je merkt dat je steeds weer terugvalt in oude gewoontes en gedachtes. Soms een paar dagen, soms maanden achter elkaar. Het leven met al zijn uitdagingen overweldigd. De oude overtuigingen over jezelf trekken aan je.

En je wilt nu doorpakken. Je wilt in je kracht en helderheid blijven met uitdagingen die op je af komen. Je wilt spelen, genieten en voelen wat er te voelen valt.

Als je bij dit proces ondersteuning en aanmoediging zou willen, dan is het programma I LOVE LIFE wat voor jou. Wij, Jolanda en Annet, staan voor je klaar met meer dan 12 jaar ervaring als therapeut en coach. En met onze ervaring als mens met deze manier van leven.

We beloven je geen happy kleppie leven, maar wel een die echt klopt bij jou. Je leert steeds meer van jezelf en het leven te houden, met alles wat daarbij hoort. En je houdt koers om te worden wie je bent, en te doen wat je wil doen.

Jolanda en Annet

Wat gaan we doen?

Je weet al best veel over hoe je in elkaar zit en waar patronen vandaan komen. Maar weten is anders dan voelen. En het ook anders doen. Met dat voelen en doen gaan we je ondersteunen, als je wilt. We gaan zoals bij alle programma’s van I LOVE ME doen en ervaren.

I LOVE LIFE gaat over leven met zelfvertrouwen, levenslust, overgave en regie (zie video hierboven voor uitleg hiervan). Deze levenswijze zit in alles verweven wat we in dit programma doen. Om hier te komen gaan we een aantal dingen doen.

 1. We gaan naar de kern oorzaak die maakt dat het je niet lukt om vanuit zelfvertrouwen te leven.
 2. En we gaan bezig met de alledaagse beoefening die nodig is om jezelf steeds opnieuw uit je negatieve patroon te halen.
 3. En we gaan je laten proeven aan je levendigheid, je verlangen, je kracht en je plezier zodat de levenslust groter wordt, dan de verleiding om terug te gaan in je valkuilen.

Werkwijze en opbouw

Het jaarprogramma bestaat uit in negen maandagavonden en negen hele vrijdagen. Op de zomer en de kerstperiode na heb je dan twee bijeenkomsten in de maand. We start april 2023. Precieze data vind je in de agenda.

Op de hele vrijdagen gaan we met punt 1 aan de slag: de kernoorzaak. Op de maandagen staan punt 2 en 3 centraal. Er zal zeker ook overlap zijn.

Op de vrijdagen werken we vooral door middel van psychodrama. Dit is een methode waarbij je door middel van theatertechnieken psychotherapeutisch werkt. Je beleeft en krijgt inzicht tegelijk, zodat de lessen landen in je lijf, hart en hoofd.

 • We helpen je je volwassen waarheid en wijsheid over jezelf en het leven te ontdekken en te doorvoelen, zodat dat je kompas wordt. Dit doen we terug te gaan naar momenten in je jeugd, waar misverstanden zijn ontstaan in je zelfbeeld. Je gaat zien en voelen wat er niet aan klopt en we corrigeren dit. We helpen je de pijn van vroeger onder ogen komen, zonder dat je ermee samen valt.
 • We helpen je eigenaarschap te nemen over je authentieke kwaliteiten die als kind al had. Kwaliteiten waar je blij van werd en kwaliteiten om om te gaan met wat pijnlijk was in je jeugd.
 • We ontrafelen de innerlijke dynamiek die jij elke dag herhaalt en die je niet helpt. Wat normaal in een split second gebeurt staat dan glashelder en voelbaar opgesteld in de kamer. Vervolgens gaan we aan de slag om de dynamiek te doorbreken. Al voelend en handelend komen we tot een nieuwe dynamiek die meer op zelfvertrouwen.

 

De nadruk op de maandagavonden ligt op de alledaagse beoefening en het proeven aan levendigheid. Dit doen we door middel van technieken uit theater, dans, tantra, meditatie, stem en zang.

 • We gaan als het ware de spier trainen om te kiezen voor LEVEN in plaats van in oude patronen blijven herhalen. Hoe stap je uit je zelfde riedel, vermijding, zelfkritiek, twijfel, afstomping en in je levendigheid. Als je in je patroon zit is het zo verleidelijk om daar te blijven. Hoe prik je nu die bubbel door stap je hieruit, met al het discomfort wat hier bij hoort.
 • We gaan je prikkelen en veiligheid geven om je over te geven aan je gevoel. Het wordt bijvoorbeeld veiliger om meer te voelen, omdat je leert hoe je jezelf kunt steunen hierin en steun kunt ontvangen.
 • Je leert er vol voor te gaan, ookal weet je niet waar je precies uit gaat komen. Je wordt een frisse regisseur van jouw vitale leven.

Klinkt best… spannend.

 • We snappen angst, weerstand, schaamte en onzekerheid. We kennen het zelf ook goed. En we schrikken er niet van terug. Als je deze gevoelens gaat ervaren in het programma, dan gaat er niets mis. Het hoort er namelijk bij en je doet waarschijnlijk juist mee omdat je iets hierin wilt overwinnen. Dus misschien lees je dit programma en gaat er iets juigen vanbinnen. En tegelijk lijkt het je heel spannend. We snappen je en gaan er voor je zijn. De zorgvuldige opbouw van het programma gaat je ook helpen. Je mag gaan leren dat deze gevoelens er zijn en dat je toch je zelfvertrouwen, levenslust, overgave of regie kan van vinden om te doen wat je wilt.
 • We gaan spelen! We gaan veel plezier hebben. We gebruiken allemaal ervaringsgerichte en creatieve werkvormen zoals I LOVE ME dat als ruim 10 jaar doet. Het programma gaat op het ene moment zo diep als therapie en het is op een op andere momenten weer zo luchtig een hobby. Het programma zit vol leven, passie, actie, verstilling en aandacht.
 • We zijn beiden therapeut en coach en hebben het in huis om op een verantwoorde en effectieve manier groeiprocessen te begeleiden. Onze therapiestijl en ons mens-zijn heeft als effect dat je niet echt wegkomt met patronen die niet meer dienend zijn. Daar moet je dus echt zin in hebben. We halen er geen genoegen uit om te confronteren, maar we nemen geen genoegen met neppigheid. Dit doen we vanuit gelijkwaardigheid en niet door erboven te gaan staan. We bewandelen hetzelfde pad als jij en houden je spiegels voor waar we zelf ook in kijken wanneer dat nodig is. En jij blijft altijd vrij om te kiezen. Je hoeft niets.
 • De sfeer in onze programma’s staat erom bekend dat je je volledige zelf mag zijn en hier veiligheid in kunt ervaren. De focus ligt bij ons op tevoorschijnkomen, in alle lagen die er zijn. Je grootsheid, je lelijkheid, je sexyness, je kwetsbaarheid, geheel verward, je humor, je boosheid, je angst. Je leert jezelf te doorgronden en te ontdekken wie je ten diepste bent. We ontmoeten je waar je bent en alles is welkom. De richting is dat je steeds meer in je levendige volwassen zelf aankomt.
 • In de groep kun je direct oefenen met nieuw gedrag, er is ruimte om te experimenteren, te onderzoeken en te proeven hoe je in je het in je dagelijks leven wilt doen. En we stimuleren je om dit daadwerkelijk te gaan doen. Dus ter plekke doen in de groep, het effect van dit nieuwe gedrag ervaren, bijsturen bij dat wat niet bevalt en dan uit proberen in het echte leven. Voila, doen-ervaren-effect.

Resultaten

Dit jaarprogramma is gloednieuw!!! We hebben dus nog geen ervaringen van deelnemers uit het verleden. Maar we hebben als we veel ervaringen van deelnemers van onze eerdere programma’s! Lees ze hieronder.

Is I LOVE LIFE wat voor jou?

Het programma past als je enthousiast wordt van wat je leest en er ook wat de bibbers van krijgt. Van spanning en van verheugen.

Eerdere therapie ervaring of andere persoonlijke ontwikkeling is geen enkel probleem, we borduren voort op dat wat je al ontdekt hebt. We gaan je inzichten omzetten naar actief handelen naar wat voor jou dienend is.

Denk je dat het te hoog gegrepen is, of juist het tegenovergestelde? Neem gewoon even contact op om af te stemmen. Het is immers een jaar, dus belangrijk dat het klopt. Wij willen het liefst een programma met mensen die echt passen bij wat we willen bieden, dus we gaan je nergens in kletsen en zullen eerlijk samen kijken.

Je kunt gewoon vrijblijvend bellen of mailen om af te stemmen. We houden met mensen die zich gaan aanmelden een intakegesprek van een uur om meer over je doelen en wensen te weten te komen.

Neem gewoon contact op als je interesse hebt en dan zien we verder.

Agenda

September 2024 start er weer een nieuw jaarprogramma. Er is er net een van start gegaan in april 2023. Sorry! net te laat dus. Volgend jaar ben je erbij oke?!

Amersfoort & Utrecht

(Deze groep is vol en al van start gegaan. september 2024 start er opnieuw een jaarprogramma)
Alle onderstaande data vallen onder 1 programma:
9 Maandagen 19.30-21:30 uur
Villa concordia, Concordiastraat 67a, Utrecht
3 april, 8 mei, 12 juni, 18 sept, 23 okt, 20 nov, 18 dec 2023, 22 jan, febr 2024 
5 feb (18:00 tot 23:00 uur)

 

3 Vrijdagen 09.30-16.00 uur

Het Eemhuis, Eemplein 75, Amersfoort
21 april, 26 mei, 30 juni 2023

 

6 Vrijdagen 9:30 – 16.00 uur

Danswerkplaats, Oude fabriekstraat 20, Amersfoort
8 sept, 6 okt, 3 nov, 1 dec 2023, 12 jan, febr 2024  
9 feb (12.30 – 17.30 uur)

 

€2117,50

jolanda@i-love-me.nl of bel op voor vragen of overleg. Meer over Jolanda en Annet? Ga naar teampagina. Meer info over dit programma klik hier

JUST SO YOU KNOW. YOU ROCK!

Onze achtergrond

Annet de Boer

Annet richtte in 2010 I LOVE ME op en werkt sindsdien als dramatherapeut en coach. Ze zet vele groepen in beweging, laat hen leren over zichzelf en elkaar, en leert hen durven!

Haar managementopleiding ronde ze af met een ondernemingsplan voor I LOVE ME. Vervolgens specialiseerde zich in haar opleiding tot dramatherapeut in het werken aan zelfvertrouwen en bracht in 2010 het eerste I LOVE ME project in de praktijk. Ze ontwikkelde, testte en onderbouwde destijds een werkwijze die nog steeds de basis vormt van de I LOVE ME methodiek.

Annet gaf trouwens 10 jaar theaterles en speelde zelf 15 jaar improvisatietheater.

Sinds januari 2022 werkt Annet als zzp-er in GGZ, samen met Jolanda. Ze geven schemagerichte groepstherapie aan mensen met een persoonlijkheidsstoornis en een vrouwengroep over autonomie en seksualiteit. Hiervoor gebruiken ze psychodrama.

Naast groepscursussen kun je ook individueel met Annet werken. Check het individuele coachingsprogramma.

Jolanda Klees I LOVE LIFE

Jolanda Klees

Jolanda heeft bij I LOVE ME als heel wat gedaan. Ze heeft een aantal jaar de Zelfvertrouwenbooster in Utrecht gegeven en daarna het succesvolle vervolgprogramma Regie over jezelf ontworpen en gegeven. Nu ontwikkeld ze dus samen met Annet het jaarprogramma I LOVE LIFE.

Jolanda werkt sinds 2005 als dramatherapeut binnen de Geestelijke gezondheidszorg. Zij heeft gewerkt met diverse problematiek, dus niets is haar te gek. Naast haar loondienstverband heeft ze een eigen praktijk en geeft ze methodiektraining aan collega dramatherapeuten. Ze acteerde negen jaar bij terugspeeltheater Amsterdam. In 2016 rondde ze de opleiding tot psychodramatherapeut af en ze is EFT relatietherapeut.

Lotte Verhoeven I LOVE LIFE

Lotte Verhoeven

Lotte zal in het jaarprogramma een aantal maandagavonden ons meenemen in het gebruik van stem en zang. Ze ontwierp en geeft het programma Laat je zien bij I LOVE ME. Wat ze doet in het jaarprogramma zal voorbouwen hierop. Daarnaast geeft ze het individuele coachingstraject Werken vanuit Zelfvertrouwen in Veghel en de omliggende steden.

Ze heeft haar Bachelor Klinische Psychologie behaald en is daarnaast afgestudeerd aan het Conservatorium in de richting Zang en Theater. Na een aantal jaar als zangeres en trainingsactrice gewerkt te hebben, heeft ze zich gespecialiseerd aan de Academie voor Stembevrijding in het werken met de Stem als middel tot persoonlijke ontwikkeling. Ze is ICF gecertificeerd Master Mental Coach. Naast haar activiteiten voor I LOVE ME heeft Lotte haar eigen coachingspraktijk en is actief als uitvoerend zangeres.

Zit er geen datum voor je bij? Blijf op de hoogte van de planning!