Alle berichten

Brené Brown over de kracht van kwetsbaarheid

BRENÉ BROWN OVER DE KRACHT VAN KWETSBAARHEID

Je voelt je nooit goed genoeg, succesvol genoeg, slim of mooi genoeg. We verwachten perfectie van onszelf, maar dit is onmogelijk. Mensen sluiten zich af voor kwetsbaarheid, omdat ze bang zijn voor schaamte of pijn. Maar wanneer je je afsluit voor deze negatieve emoties, sluit je je automatisch ook af voor de positieve emoties die daar tegenover staan; zoals plezier en trots. Brené Brown vertelt dat je jezelf moet durven te laten zien, om echt contact te hebben met mensen. Durven iets te doen zonder garanties, durven risico’s te nemen: je kwetsbaar opstellen.

OVER BRENÉ BROWN

Dr. Brené Brown (1965) is professor aan de Universiteit van Houston waar ze meer dan 12 jaar onderzoek deed naar kwetsbaarheid, moed, authenticiteit en schaamte. Ze schreef de bestsellers De moed van imperfectie, De kracht van kwetsbaarheid en Sterker dan ooit.

INTERESSANT TOCH? LEES EN KIJK MEER

Mike Robbins

Mike Robbins over authenticiteit op de werkvloer

VAN KENNIS NAAR ACTIE!

Bij I LOVE ME houden we van doen. Wil je zelf aan de slag met waarover je net gelezen hebt? Dat kan! Kijk welk programma het best bij je situatie past.

‘VULNERABILITY IS NOT WEAKNESS’.
BRENE BROWN
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.