Ik ben dus aan het daten. Ik date met mannen en vrouwen. Dit laatste is voor mezelf no big deal. En voor werk en prive omgeving ook niet. Is het dan relevant hier? Jazeker.

Er is heel wat activisme en vooruitgang aan vooraf gegaan zodat ik nu gezellig wat kan ontdekken zonder nare gevolgen. Vorige week van pride, waarin LHBTQ+ zichtbaarheid en inclusie werd benadrukt. Enorm nodig want mijn voorrecht is uitzonderlijk.

Belangrijk allemaal hoor, maar nu is pride voorbij en gaan we over tot de orde van de dag….Tenminste, dat heb ik vaak met belangrijke maatschappelijke onderwerpen. Wat kan ik ermee? Als individu. Op een manier die behapbaar is.

Verbeter de wereld, begin op je werk. Want alle grote thema’s spelen in alle kleinere wereldjes waar je je in begeeft. En je werkplek is een wereld van een behapbaar formaat waar jij invloed op hebt. Hoe?

Hier hebben slimme mensen onderzoek naar gedaan en het voor je opgeschreven. Een specialist hierin is Hanneke Felten, een vriendin van mij.

Vragen als: Hoe zorg ik dat ik niet onbewust discrimineer in sollicitatiegesprekken? Hoe bouw en behoud ik een cultuur die diversiteit veilig en effectief maakt? Deze linkjes vind je vast interessant:

https://www.kis.nl/artikel/hoe-bevorder-je-diversiteit-je-personeelsbestand

https://www.kis.nl/publicatie/inclusie-op-de-werkvloer-wat-laat-%E2%80%98de-praktijk%E2%80%99-zien

Liefs Annet

 

Nog meer inspiratie…

Van kennis naar actie

zelfvertrouwen

Wil jij op een leuke manier je zelfvertrouwen een boost geven?

Deze cursus gaat verder waar de zelfvertrouwensbooster ophoudt.

i-love-life

Een jaarprogramma waarin je leert met meer zelfvertrouwen te leven.

Werken vanuit zelfvertrouwen en eigenwaarde.