Deze vraag krijgen we vaak en meestal is de onderliggende vraag: pas ik wel bij deze mensen? Is dit wel geschikt voor mij? Zijn deze mensen net zoals ik of zijn ze raar, sneu, zelfverzekerd, succesvol, ouder, jonger, enz.
De samenstelling van onze groepen verschilt. Mensen van alle leeftijden nemen deel (iedereen vanaf 18+ is welkom). De deelnemers zijn gemiddeld tussen de 25 en 45 jaar oud, maar zijn ook altijd een paar deelnemers die van 60+ zijn en een paar jonger dan 20 jaar.
Er zijn deelnemers met en zonder baan, laag- en hoogopgeleid. Mensen die al veel hulp binnen de GGZ hebben gehad tot mensen die voor het eerst met persoonlijke ontwikkeling aan de slag gaan. En deelnemers die op het eerste gezicht hun onzekerheid goed kunnen verbergen, maar ook deelnemers die hun onzekerheid openlijk tonen. Het is allemaal prima. We ontmoeten elkaar in ons ‘menszijn’, in het spel en in het gezamenlijke thema: onze worstelingen met zelfvertrouwen en “jezelf laten zien”.

Waarom verschillende soorten deelnemers geen probleem zijn, zullen we uitleggen. Doordat we samen theater spelen, wordt iedereen zijn speelsheid aangesproken. Dan valt leeftijd weg. Ook andere zaken, zoals opleiding en ervaring vallen min of meer weg. Je leeft in het moment, doet ontdekkingen in het hier en nu en gaat daarop reflecteren. De rollen die je verder in je leven speelt, zijn dan niet zo belangrijk.
Het valt veel cursisten op dat er al snel een veilige, fijne groepsband ontstaat, zonder dat ze al veel van elkaar weten. Gewoon omdat je je samen opengesteld hebt om dit proces aan te gaan.

Daarnaast speelt er altijd een individueel proces: jouw eigen proces met de groep als jouw supporter. Dat geldt voor iedereen. We hoeven elkaar niet te redden, te coachen of gelijk op te gaan.